LAKE ŽENE I TEŠKE DROGE SU MU UNIŠTILE KARIJERU: Plaćao je 15.000 dolara atraktivnoj voditeljki samo da bi pričao sa njom
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Propali talenat

LAKE ŽENE I TEŠKE DROGE SU MU UNIŠTILE KARIJERU: Plaćao je 15.000 dolara atraktivnoj voditeljki samo da bi pričao sa njom

Fudbal -

Osmog dana januara pre 45 godina u mestu Kalinešti rođen je Adrijan Mutu, jedan od najboljih rumunskih fudbalera svih vremena.

Tokom karijere je nosio dres slavnih klubova poput Intera iz Milana, Čelsija, Juventusa, Fjorentine... Za reprezentaciju Rumunije je odigrao 77 utakmica i postigao 35 golova.

Međutim, njegovu karijeru sputao je njegov način života van terena.

Rumunski fudbaler nije mogao da kontroliše slavu koju mu je doneo fudbal. Droga, piće, žene i mnoge mračne afere sprečile su ga da postane ono što je po talentu naslućivao.

Tri puta se ženio, a ostao je upamćen i po skandalu sa drogom dok je nosio dres Čelsija. Bio je jedan od prvih pojačanja kluba iz Londona po upravom Romana Abramoviča. Ali, najveću korist od toga imali su britanski tabloidi. Često su naslovne strane medija bile ispunjene detaljima o njegovim kontroverznim ljubavnim vezama i noćina provedenim u drogiranom stanju. Jedna od žena koja je otkrila intimne detalje o Mutuu bila je glumica iz filmova za odrasle Laura Andrešan, koja je javnosti otkrila da je fudbaler voleo da sisa krv svojim izabranicama.

Tokom jednog letnjeg raspusta policija je pokušala da ga zaustavi zbog prebrze vožnje. Pošto ih je Adrijan ignorisao nastala je velika potera, zatim još veći skandal.

Naravno, ova priča nije prošla nezapaženo u Čelsiju. Po povratku u London, klub je odlučio da ga podvrgne testu na drogu. Kao rezultat toga, otkriven je kokain u njegovoj krvi. Mutu je pričao da je bio depresivan zbog razvoda od supruge, ali mu to nije bila olakšavajuća okolnost. Izbačen je iz kluba, suspendovan od strane Fudbalskog saveza Engleske na sedam meseci i kažnjen sa 20.000 evra. A onda je izgubio spor sa klubom, pa je morao Čelsiju da plati 17 miliona evra obeštećenja.

Skrasio se u Italiji, ali nije dugo bio miran. Na vrhuncu slave u Fjorentini, ponovo je pao na doping testu. Nikada ponovo nije uspeo da pronađe formu na visokom nivou.

Ako je pao na terenu, nije pao u krevetu. Ređale su se lepotice, ali ne i prave ljubavi. Tri puta se ženio. Prva ljubav bila mu je rumunska TV voditeljka Aleksandra Dinu. Međutim, taj brak nije trajao dugo pošto ju je Mutu tukao, pa su se razveli posle dve godine. Iz tog braka ima sina Marija.

Usledila je veza sa porno zvezdom Laurom Andrešan, a potom i drugi brak. Oženio je Konsuelu Matoš Gomez, manekenku iz Dominikanske Republike. Iz braka koji je trajao deset godina ima dve ćerke, Adrijanu i Maju Vegu.

Treći brak traje već sedam godina. U pitanju je takođe manekenka, ali iz Rumunije i zove se Sandra Bačići. Imaju sina Tijana Adrijana.

Između drugog i trećeg braka je bio ludo zaljubljen u poznatu rumunsku TV voditeljku Moniku Daskalu. Fudbaler je bio toliko opčinjen zgodnom novinarkom da je navodno račune za telefon plaćao 15.000 dolara. Dok je boravio u inostranstvu stalno je razgovarao telefonom sa Monikom, pa su računi bili papreni.

Ipak, ljubavna priča nije potrajala. Par je raskinuo, a Monika se nakon toga udala za jednog uspešnog advokata.

Nakon igračke karijere Mutu je uplovio u trenerske vode. Vodio je Voluntari, mladi tim Al Bahde, bio selektor mlade reprezentacije Rumunije, Rapida, a nedavno je kratko bio trener Nefčija.

Kurir sport

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - slavlje fudbalera Partizana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track