OTKRIVAMO! KO BI MOGAO DA NAPUSTI PARTIZAN OVE ZIME: Traži se kapitalac da napuni klupsku kasu! Biće i nekih iznenađenja!
Foto: Peřina Luděk / ČTK / Profimedia Slično, IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia, Starsport

humska

OTKRIVAMO! KO BI MOGAO DA NAPUSTI PARTIZAN OVE ZIME: Traži se kapitalac da napuni klupsku kasu! Biće i nekih iznenađenja!

Fudbal -

FK Partizan počeo je pripreme za prolećni deo sezone u kojem želi da se domogne titule koju čeka od 2017. godine.

Ivica Kralj
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Kako je istakao sportski direktor kluba Ivica Kralj prioritet za sve je osvajanje titule i trofeja u Kupu Srbije, kao i plasman u neko od evropskih takmičenja. U prilog tome, prvi operativac Partizana nije želeo da direktno otkriva ko bi mogao da napusti, a ko da dođe u Humsku ove zime.

Međutim, Kurir saznaje da će Partizan u zimskom prelaznom roku napraviti jedan veliki transfer, sa ciljem da se napuni klupska kasa. To je potrebno zbog mira u kući, da bude za plate zaposlenih, da se podmire određena dugovanja i da crno-beli sa manje neizvesnosti dočekaju monitoring UEFA, kako bi dobili licencu za evropska takmičenja sledeće sezone.

Mihajlo Ilić
foto: www.partizan.rs/Miroslav Todorović

Prvi na listi fudbalera koji ima odobrenje da napusti Partizan jeste mladi štoper Mihajlo Ilić. Njegov transfer u Bolonju je gotovo izvestan i klubu bi doneo 5.000.000 evra, što je novac koji je preko potreban crno-belima. Klubovi trenutno pregovaraju oko procenata od dalje prodaje i zahtevu Partizana da mladi defanzivac ostane još šest meseci u Humskoj.

Mateus Saldanja
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Onaj koji je najviše tražen od igrača Partizana jeste napadač Mateus Saldanja. Brazilac je imao sjajnu polusezonu, prvi je strelac Superlige sa 14 golova i kao takav privukao je pažnju stranih klubova. Normalno je da su najveći interes pokazali Rusi, jer Saldanju odlično poznaju iz vremena kada je igrao za Nefči iz Azerbejdžana. Nekoliko klubova nudi 6.000.000 evra za njega, što je ozbiljna zarada, ako se zna da ga je Partizan letos platio japanskom Džef junajtedu 1.200.000 evra. Očekuje se dolazak Saldanje iz Brazila.

Kristijan Belić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

I Kristijan Belić je na ceni. I on je pod skautingom klubova iz Belgije i Holandije. Poštenim radom i odnosom stigao je do startnih 11 u Partizanu, iako je bio maksimalno potcenjen pre godinu ipo dana kada ga je bez dinara obeštećenja iz Čukaričkog doveo tadašnji trener Ilija Stolica. Po dogovoru dva kluba prodaju bi delili na ravne časti, 50/50. Ako se ispostavi da je interes AZ Alkamara istinit, odnosno da Holanđani nude 4.000.000 evra, onda bi Partizan u svoju kasu dodao upola manju sumu, jer bi ostatak otišao na Banovo brdo.

Dozvolu za transfer imaju štoperi Svetozar Marković i Siniša Saničanin, rezervni golman Nemanja Stevanović, defanzivac Aleksandar Filipović, napadač Samed Baždar i krilni fudbaler Kvinsi Menig, koji još nije stigao u Beograd. Izvesno je da će bez obeštećenja Humsku moći da napuste Marko Živković, Danilo Pantić i Andrija Pavlović, koji nisu bili u prvom planu kod trenera Igora Duljaja.

Andrija Pavlović, Aleksandar Filipović, Gajas Zahid
foto: www.partizan.rs/Miroslav Todorović

Na pozajmicu treba da odu mladi igrači Mihajlo Petković i Nemanja Trifunović, možda i Janko Jevremović i Bogdan Mirčetić.

Kurir sport

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track