BIĆU SELEKTOR SRBIJE! KAD TAD! ALI SADA NIJE VREME: Dejan Stanković ne želi na mesto Dragana Stojkovića Piksija! Evo i zašto?!
Foto: FSS

velika želja

BIĆU SELEKTOR SRBIJE! KAD TAD! ALI SADA NIJE VREME: Dejan Stanković ne želi na mesto Dragana Stojkovića Piksija! Evo i zašto?!

Fudbal -

Biti selektor Srbije velika je čast, ali i obaveza. Aktuelni šef Dragan Stojković Piksi osetio je na svojoj koži koliko je lepo, a u istu ruku i teško voditi nacionalni tim.

Dejan Stanković
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Dejan Stanković ima veliku želju da postane selektor Srbije. Međutim, smatra da taj trenutak još nije došao.

- Srbija je moja zemlja! Srbija mi je dala da budem fudbaler i da se zna za mene. Jednog dana... Moraću da se odužim. Sigurno je da sam sada mlad za selektora. Biti trener svaki dan i biti selektor, nije isto. Treba mnogo iskustva, još koja godina i koja seda vlas više. Svakome je čast da sedne na klupu svoje zemlje. To je vrhunac karijere. Voditi državni tim kao selektor - zaključio je Dejan Stanković.

Srpska fudbalska reprezentacija posle Mundijala u Kataru, igraće i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Ogroman uspeh, međutim selektoro Stojković i fudbaleri nalaze se pod velikim "hejterskim" pritiskom određenog dela javnosti.

- Svi ciljevi su ispunjeni! Otišli smo na Mundijal u Katar, sada i na EURO u Nemačkoj. Zašto je toliko negativnosti? Ne znam! Možda nismo realni. Treba dati podršku selektoru i igračima, prihvatiti neke loše utakmice. Evropsko prvenstvo je mnogo jako, kvalitetno takmičenje. Ne bih da ga poredim sa Mundijalom, ali na EP je koncentrisan kvalitet - tvrdi Dejan Stanković i nastavlja:

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport/Srđan Stevanović

- Naša grupa je dobra, verujem da možemo da napravimo rezultat. Treba da se sklopi dosta kockica, da svi dođu zdravi, da budu u formi, da bude vremena za odmor... Verovatno Piksi zna kako će i šta će, čeka kao ozebao sunce kako će se završiti sezona. Forme nisu trajne posle 60 utakmica u godini. Treba malo i sreće u nekim utakmicama. Ali ciljevi su ostvareni. Da li može bolje, može, ali može i gore. Zato puna podrška za Srbiju!

CEO INTERVJU MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA, KAO I NA NAŠEM SAJTU U SREDU 17. JANUARA.

Napomena: Zabranjeno preuzimanje delova teksta bez pisane dozvole autora i uredništva Kurira

Kurir sport/A. Radonić

00:47

Piksi postao počasni građanin Opštine Palilula

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track