"DANKE FRANC" Održana komemoracija povodom smrti Bekenbauera - krcata "Alijanc Arena" odala počast legendi nemačkog fudbala
Foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

KOMEMORACIJA

"DANKE FRANC" Održana komemoracija povodom smrti Bekenbauera - krcata "Alijanc Arena" odala počast legendi nemačkog fudbala

Fudbal -

Komemoracija povodom smrti jednog od najboljih nemačkih fudbalera svih vremena Franca Bekenbauera, koji je preminuo 7. januara u 78. godini, održana je na stadionu Bajerna u Minhenu.

Komemoraciji na otvorenom u Bekenbaurovom rodnom Minhenu prisustvovao je veliki proj političkih zvaničnika, veliki broj sportista, kao i hilajde navijača Bajerna.

"Ne samo da se opraštamo od fudbalera svetske klase, opraštamo se od velike ličnosti. On nas je inspirisao. Njegovo poštenje, prijateljstvo i stav bili su u skladu sa njegovim fudbalskim umećem. Hvala, France, hvala ti na svemu", rekao je predsednik Bajerna Frank-Valter Štajnmajer.

Među pojedincima koji su položili cveće u znak počasti bili su i Bekenbauerovi saigrači sa kojima je osvojio Svetsko prvenstvo 1970. godine.

Cveće je položio i Lotar Mateus, koji je kao igrač predvodio Nemačku do titule svetskog prvaka 1990 godine, a Bekenbauer je tada bio selektor Nemačke.

(Beta)

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track