DIREKTOR UDINEZEA BESAN NA NAVIJAČE ZBOG PROSTAČKOG GESTA! Huligani rasistički vređali golmana Milana, čeka ih drakonska kazna!
Foto: Andrea Bressanutti / LaPresse / Profimedia

serija a

DIREKTOR UDINEZEA BESAN NA NAVIJAČE ZBOG PROSTAČKOG GESTA! Huligani rasistički vređali golmana Milana, čeka ih drakonska kazna!

Fudbal -

Direktor Udinezea Federiko Balcareti osudio je rasističko vređanje golmana fudbalera Milana Majka Menjana u prvenstvenoj utakmici i obećao da će pomoći u pronalaženju odgovornih i zabraniti im ulaz na stadion.

Francuski golman je u prvom poluvremenu sinoćnje utakmice upozorio četvrtog sudiju na rasističke uvrede, a prema protokolu navijači su opomenuti, preneo je Fudbalitalija.

Kada se vređanje nastavilo i Manjan opet to prijavio, glavni sudija Fabio Mareska prekinuo je utakmicu na pet minuta i pročitano je upozorenje navijačima da će duel biti u Udinama u potpunosti prekinut ako se incidenti nastave.

Milan je pobedio rezultatom 3:2.

"Ne tolerišemo nikakvu vrstu rasizma, čak i ako se radi o jednoj osobi. Tužilac Fudbalskog Saveza Italije će ovo istražiti, ali ističem da nikada nismo imali ovakve probleme," rekao je Balcareti.

Udineze je jedan od retkih klubova u Italiji koji ima svoj stadion, jer su većina u vlasništvu države, te će sa lakoćom moći da zabrani ulaz navijačima koji su pravili incidente.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

NAPRAVLJENA NAJVEĆA SVETSKA FUDBALSKA LOPTA! Dok se Kopenhagen priprema za domaćina utakmica, Lego pripremio IZNENAĐENJE za fanove

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track