ŠTO NE UZMETE JAPANCA U REPREZENTACIJU? PA, KAKO, KAD JE JAPANAC: Težak blam žene predsednika Francuske i bratske reči selektora
Foto: Sandrine THESILLAT / imago stock&people / Profimedia

BILO JE VESELO

ŠTO NE UZMETE JAPANCA U REPREZENTACIJU? PA, KAKO, KAD JE JAPANAC: Težak blam žene predsednika Francuske i bratske reči selektora

Fudbal -

Francuski mediji poslednjih nekoliko dana pišu o velikom blamu žene predsednika Brižit Makron sa jednog događaja na kojem je bila sa selektorom fudbalske reprezentacije Didijeom Dešanom.

Brižit Makron, Didije Dešan
foto: Sandrine THESILLAT / Panoramic / Profimedia

O čemu se zapravo radi? Žena predsednika Francuske Emanuela Makrona Brižit pokušala je da se pohvali pred selektorom Trikolora Didijeom Dešanom kako prati fudbal.

- Ima jedan Japanac koji igra u Remsu. Kako se zove?

- Junija Ito - dobacio je jedan od prisutnih novinara.

- Da, da, to je taj! On je veoma dobar. Didije, moram da vam ga predložim. Zašto ga ne uzmete da igra za reprezentaciju - raspalila je Brižit Makron.

Selektor Francuske Didije Dešan se samo nasmejao na njeno pitanje, a onda pokušao da pokrije njen blam.

- Ne mogu. Zato što je Japanac!

Gaf Brižit Makron postao je viralan na društvenim mrežama i Francuzi već danima zbijaju šale na račun žene predsednika države.

Junija Ito (30) jedan je od najboljih fudbalera Remsa. Njegova vrednost na tržištu procenjena je na 10.000.000 evra tvrdi portal Transfermarkt. Junija Ito igra na poziciji desnog krila i ove zime bi mogao da ode u Al Hilal iz Saudijske Arabije, koji je veoma zainteresovan za njega. Za reprezentaciju Japana Ito igra od 2017. godine, a upisao je 54 utakmice i dao 13 golova.

Kurir sport

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track