HAJDUK 19 GODINA NIJE BIO ŠAMPION, SADA PRAVI ŠOKANTNE POTEZE! Splićani uradili Dinamu nešto što je do nedavno izgledalo nemoguće
Foto: Zvonimir Barisin / Pixel Media / Profimedia

NIKAD OZBILJNIJI

HAJDUK 19 GODINA NIJE BIO ŠAMPION, SADA PRAVI ŠOKANTNE POTEZE! Splićani uradili Dinamu nešto što je do nedavno izgledalo nemoguće

Fudbal -

Ivan Perišić se vratio u Hajduk posle 18 godina, a u ovaj klub je još jednom stigao i Nikola Kalinić, ali tu nije kraj.

O iskustvu koje sa sobom u Split donose dvojica "veterana" suvišno je govoriti.

Kad se zna da je Perišić igrao za Sošo, Briž, Borusiju Dortmund, Volfsburg, Inter, Bajern Minhen i Totenhem, a Kalinić za Blekburn, Milan, Fiorentinu, Atletiko Madrid i Romu, jasno je da je njihov dolazak u hrvatsko prvenstvo ogromna stvar.

Međutim, u Hajduku ne žele da se zaustave, već pokušavaju da dovedu i nekadašnjeg fudbalera Dinama iz Zagreba, Josipa Brekala, a kako stoje stvari, u tome će i da uspeju.

Fabricio Romano, specijalista za transfere, navodi da je Brekalo pregovarao sa Dinamom o povratku, ali da je to propalo i da je sada blizu odlaska u Split.

Bio bi to veliki šok u Hrvatskoj, a krilni fudbaler je navodno već u Splitu na lekarskim pregledama, nakon čega bi trebalo da se ozvaniči pozajmica iz Fiorentine.

Josip Brekalo je iz Dinama 2016. godina u transferu vrednom 10 miliona evra otišao u Volfsburg, a nakon toga je igrao za Štutgart i Torino, pre dolaska u Fiorentinu.

Nakon zimske pauze koja je trajala gotovo mesec i po dana, Hajduk u nedelju nastavlja takmičenje u hrvatskom prvenstvu i to derbijem protiv Rijeke.

Splićani su posle 19 utakmica prvi na tabeli sa 41 bodom, tri više od Rijeke, a četiri od Dinama.

Hajduk je poslednji put bio šampion Hrvatske pre 19 godina, odnosno u sezoni 2004/05.

Kurir sport

Bonus video:

00:13

SPLIT OVACIJAMA POZDRAVIO PIKSIJA: Stojković čestitao jubilej Simovcima, na regionalno finale stigao i Aleksandar Čeferin! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track