NEMAC PREUZIMA BARSELONU: Mediji pominju Jirgena Klopa, koji već pravi čistku! Ali jedan drugi je prvi favorit
Foto: AP

Ko će na užarenu klupu

NEMAC PREUZIMA BARSELONU: Mediji pominju Jirgena Klopa, koji već pravi čistku! Ali jedan drugi je prvi favorit

Fudbal -

U svega nekoliko dana dva velikana evropskog fudbala su doživela potrese.

Jirgen Klop je najavio da napušta klupu Liverpula na kraju sezone posle devet godina. U subotu se na isti korak odlučio i Ćavi Ernandez, najavio je da će po završetku sezone napustiti Barselonu.

Nije dugo trebalo da počnu spekulacije kako će upravo Klop preuzeti Barselonu. Temu su načeli španski mediji, a na njih se nadovezali engleski koji su otišli i korak dalje.

Engleski mediji pišu da je Klop već razgovarao sa predsednikom Barselone Laportom, i tom prilikom poručio da mora da se napravi ozbiljan rez u igračkom kadru.

Nemac je zatražio ozbiljnu sumu novca za pojačanja, te se tako spekuliše da samo 100 miliona evra treba odvojiti za dvojicu napadača.

Takođe, navodi se da je Klop u startu poručio da za petoricu igrača Barselone nema mesta. Na spisku su Serhi Roberto, Oriol Romeu, Markos Alonso, Žoao Feliks i Rafinja.

Ipak, ostaje da se vidi koliko je zapravo ova informacija blizu realnosti. Klop je najavio da će po odlasku iz Liverpula odmarati godinu dana od fudbala kako bi napunio baterije.

U isto vreme, mediji blisku Barseloni pišu da je prvi pik predsednika Laporte drugi Nemac - Hansi Flik, doskorašnji selektor Nemačke. Flik je u septembru dobio otkaz i od tada je bez posla. Najbolje rezultate je ostvario sa Bajernom, sa kojim je osvojio sve što se moglo.

Kurir sport

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - delije oterale igrače Crvene zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track