REZULTATI 79:0 i 67:0 SU SE DESILI, SVE SE NAMEŠTA, A SUDIJE DOŽIVLJAVAJU LINČ! Zemlja u kojoj je fudbal NAJKORUMPIRANIJI na svetu
Foto: BackpagePix / PA Images / Profimedia

horor na terenu

REZULTATI 79:0 i 67:0 SU SE DESILI, SVE SE NAMEŠTA, A SUDIJE DOŽIVLJAVAJU LINČ! Zemlja u kojoj je fudbal NAJKORUMPIRANIJI na svetu

Fudbal -

Da li znate koja fudbalska liga važi za najkorumpiraniju na svetu? Dobrodošli u Nigeriju i šampionat ove zemlje u kom 70 odsto utakmica dobija domaćin, sve se namešta, sudije doživljavaju linč i dobijaju batine, ali se o tome uglavnom ćuti.

Nigerija kao zemlja podseća na Sjedinjene Američke Države i podeljena je na 36 federalnih republika, te u fudbalskom šampionatu uglavnom nemate više od jednog predstavnika svake od njih. Jedini "lokalni derbi" igraju Gombe junajted i Doma junajted.

Svaka federalna republika stoji iza svog kluba, te su i mečevi uglavnom "domaćinski". Najteži mogući posao u fudbalskom svetu Nigerije jeste - biti sudija! Fudbalski savez ove zemlje doneo je odluku da dnevnice sudijama moraju da isplate domaće ekipe, pa se često desi da arbitri ostanu "kratkih rukava" i praznih džepova ako ne dele pravdu kako tim koji je dužan da ih plati smatra da treba. I ne samo to - neretko se dešava da sudije dožive linč, dobiju batine, pa budu srećne ako su se sa meča izvukle samo bez para...

Domaćin zbog toga pobeđuje na 70 odsto utakmica, često favoriti kiksnu protiv autsajdera kada gostuju, a za jednu nameštaljku se posebno čulo.

B tim Plato junajteda, ekipa Plato junajted Fiders, 2013. godine savladao je Akurubu rezultatom 79:0! Ovaj tim se za opstanak u drugoj ligi borio sa Polis Mašinom, odlučivala je gol-razlika, a pošto je njihov rival savladao Bubajaro sa "samo" 67:0, pa je efikasnija ekipa privremeno ostala u ligi. Kada se čulo za ovo, a nije moglo da se ne čuje, sve četiri ekipe su izbačene iz fudbala na deset godina i svi akteri su doživotno suspendovani!

I dalje se suštinski u ovom šampionatu ništa značajno nije promenilo, tako da je i danas ovo verovatno najkorumpiranija liga na svetu gde su apsolutno sva čuda moguća!

Kada se pogleda trenutno stanje na tabeli, posle 19 odigranih utakmica prvi je Lobi Stars sa 36 bodova, dok ekipa Remo Stars ima bod manje.

Standings provided by Sofascore

Ipak, posebno su zanimljive tabele kada se gledaju utakmice koje su timovi odigrali kući i gde je ekipa sa najviše poraza Bajelsa junajted (samo tri) i u gostima gde je ekipa sa najviše pobeda Enimba (takođe tri).

1 / 2 Foto: Printscreen / sofascore

Zaista, više nego zanimljivo...

Kurir sport / Mozzart Sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track