STIGLA POTVRDA! Mijatović napustio Crvenu zvezdu, poznato KOLIKO NOVCA je stiglo u kasu kluba!
Foto: Starsport

zvanično

STIGLA POTVRDA! Mijatović napustio Crvenu zvezdu, poznato KOLIKO NOVCA je stiglo u kasu kluba!

Fudbal -

Jovan Mijatović novi je igrač Njujork sitija, potvrđeno je Kuriru od FK Crvena zvezda.

Jovan Mijatović
foto: Nemanja Nikolić

Posle nekoliko nedelja pregovora dva kluba su postigla dogovor, a i mladi napadač zadovoljan je dogovorenim uslovima. FK Crvena zvezda zaradiće od transfera 10.000.000 evra i zadržaće 15 odsto od naredne prodaje.

Jovan Mijatović (18) ostaje u Americi i narednih šest meseci igraće MLS ligu. U SAD ne važe pravila kao u Evropi, pa fudbaler može da promeni i treći ekipu u toku jedne sezone. Da podsetimo, zbog istog pravila Kosta Nedeljković koji je za 9.000.000 evra prodat u Aston Vilu igraće prolećni deo sezone u Crvenoj zvezdi kao pozajmljen fudbaler.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Njujork siti deo je moćne Siti grupe čiji je najpoznatiji predstavnik Mančester siti. To znači da bi Jovan Mijatović, zavisno od svojih igara, na leto mogao da dođe i do ekipe koju predvodi Pep Gvardiola. Mogao bi da ostane u Americi ili da dođe u Evropu, u neki od klubova članova Siti grupe.

Da podsetimo holding kompanija "City Football Group" čiji je osnivač šeik Mansur bin Zajed osnovana je 2013. godine, a u svom vlasništvu ima veliki broj klubova širom sveta - Mančester siti u Engleskoj, Njujork siti u SAD, Melburn siti u Australiji, Montevideo siti u Urugvaju, Đirona u Španiji, Mumbai siti u Indiji, Lomel u Belgiji, Troa u Francuskoj, Palermo u Italiji i Bahija u Brazilu.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jovan Mijatović bio je jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde u jesenjem delu sezone, uz Mirka Ivanića i Osmana Bukarija. Dao je nekoliko važnih golova u Superligi, a oduševio je i na mečevima Lige šampiona, kao i u dresu omladinske reprezentaciej Srbije, kada je dao evrogol u prijateljskom meču protiv Italije.

Jovan Mijatović trebalo bi da debituje za Njujork siti 22. februara, kada počinje MLS liga. U svetlo plavom dresu mogao bi da zaigra protiv ekipe Šarlota. Transfer Jovana Mijatovića u Njujork siti je rekordan za američki klub, jer nikada do sada nisu izdvojili ovoliko novca za dolazak nekog fudbalera.

Kurir sport

01:36

Jovan Mijatović Božićni intervju za Kurir drugi deo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track