IŠAO JE KA SVOM MESTU, PA SE ODUŠEVIO KADA JE VIDEO LEGENDARNOG SRBINA! Krenuo na utakmicu, a dobio LEKCIJU ZA PAMĆENJE!
Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia, Instagram/dvujanic

zanimljiv susret

IŠAO JE KA SVOM MESTU, PA SE ODUŠEVIO KADA JE VIDEO LEGENDARNOG SRBINA! Krenuo na utakmicu, a dobio LEKCIJU ZA PAMĆENJE!

Fudbal -

Jedan je od najvećih i najčuvenijih ljudi u istoriji srpskog fudbala, Bora Milutinović, penzionerske dane provodi uživajući uz sport koji obožava i sada kada je na pragu devete decenije života.

Milutinović ima 79 godina i na, za njega, najlepši način provodi dane na početku februara.

Bora trenutno boravi u Kataru gde prati završnicu Azijskog kupa, a tamo je na njega naišao David Vujanić, Srbin koji je popularna internet ličnost u Engleskoj.

David nam je ispričao kako je izgledao susret sa nekadašnjim fudbalerom, trenerom i selektorom koji ima impresivan CV.

On je u Kataru gledao četvrtfinala ovog takmičenja, prvo utakmicu Jordan - Tadžikistan (1:0), a potom i Južna Koreja - Australija (2:1 posle produžetaka).

"Sreo sam ga prvo na jednoj utakmici u loži. Vidim, Bora, brate... oduševio sam se. Super je, otvoren je i snima utakmicu. Pozdravio se sa nama i slikao, ipak je to legenda srpskog fudbala, svi ga znamo i ta njegova priča je stvarno divna", rekao je Vujanić za Kurir.

Usledilo je još jedno iznenađenje kada ga je sreo i na sledećoj utakmici.

"Sledeću utakmicu idem da sednem na svoje mesto, kad ono - opet on! Snima klipove, gleda i uživa. Obožava fudbal".

Dobio je David, zajedno sa prijateljima i kratku lekciju od čoveka koji definitivno ima drugačiji pogled na najvažniju sporednu stvar na svetu.

"Komentarisao sam da možda kvalitet i nije neki i da su malo dosadnije utakmice. Rekao mi je: 'Sve zavisi kako gledaš fudbal i šta voliš, meni je ovo super! Oba tima su se borila i napadala'. Morao sam da se složim. I tako, snima čovek i uživa".

Vujanić je bio deo medijske kuće "Kopa 90" iz Londona, zahvaljujući čemu je imao priliku da upozna brojna velika fudbalska imena. Susret sa Borom Milutinovićem pamtiće više nego ostale.

"Ima taj neki šarm. Pogotovo po ovakvim turnirima... Azijski kup, globalno se ne gleda kao Evropsko i Svetsko prvenstvo gde se baš sreću ovakve legende. Bilo mi je drago što sam ga sreo. To je ime neko... kao urbani mit, čuješ za njega, znaš za njega, ali kao da ne postoji, kao neki super heroj. To je jedno od meni dražih upoznavanja, a upoznao sam puno fudbalera i intervjuisao ih. Zaslužuje Bora dokumentarac, realno".

Bora Milutinović
foto: Starsport

Rođen je u Kninu, gradu koji je napustio tokom "Oluje", sa porodicom je došao u Beograd, a živi u Londonu od 1998. godine.

Kada god se ukaže prilika dolazi u srpsku prestonicu, prati utakmice Crvene zvezde u fudbalu i košarci, ali podržava i Partizan na evropskim mečevima. Redovno navija i za reprezentaciju Srbije i Novaka Đokovića na Vimbldonu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir sport

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja