SRBIJA ILI NEMAČKA?! ALEKSANDAR PAVLOVIĆ PRED ŽIVOTNOM ODLUKOM: Mladi fudbaler Bajerna uskoro će morati da reši misteriju!
Foto: Ulrich Wagner / imago sportfotodienst / Profimedia

nije lako

SRBIJA ILI NEMAČKA?! ALEKSANDAR PAVLOVIĆ PRED ŽIVOTNOM ODLUKOM: Mladi fudbaler Bajerna uskoro će morati da reši misteriju!

Fudbal -

Srbija ili Nemačka - pitanje je sad! U centru pažnje je Aleksandar Pavlović, mladi fudbaler Bajerna koji je obeležio fudbalsku jesen i zimu u Bundesligi.

Aleksandar Pavlović
foto: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia

Nenadano je momak rođen u Minhenu Aleksandar Pavlović (19) ove sezone dobio šansu u Bajernu i iskoristio je. Odigrao je devet utakmica u dresu Bavaraca i postigao dva gola, protiv Augzburga i Menhengladbaha i upisao dve asistencije. I sve to za 500 minuta provedenih na terenu. Trener Tomas Tuhel veruje u njega, a poslovično oprezna nemačka sportska javnost piše hvalospeve o mladom Srbinu.

Ni manje, ni više, predsednik Bajerna Herbert Hajner, govorio je za Skaj o Aleksandru Pavloviću i otkrio da bi on u vrlo bliskoj budućnosti mogao da zaigra za Nemačku.

- Dobija šansu u klubu i koristi je na najbolji način. Igra odlično, miran je sa loptom i ima veoma dobru viziju, što je odlično. Ujedno je i pokazatelj da smo u stanju da razvijamo igrače iz sopstvene akademije - rekao je Hajner i dodao:

Aleksandar Pavlović
foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia Slično

- Ukoliko nastavi ovako, sigurno će dobiti šansu u reprezentaciji, ali ćemo videti da li će se to desiti pre Evropskog prvenstva.

Radoznali novinar Skaja pitao je Hajnera potom da li je selektor "Pancera" Julijan Nagelsman pričao sa fudbalerom ili kontaktirao klub.

- Neću ništa da kažem na tu temu - bio je tajanstven Hajner.

Međutim, ni FSS ne sedi skrštenih ruku, saznaje Kurir. Naš Savez čini sve što je u njegovoj moći da razgovara sa Aleksandrom Pavlovićem i njegovim fudbalskim zastupnicima. Činjenica je da pozicije FSS nisu najbolje i da su Nemci zasad u prednosti, ali ne treba se predavati. Ranije izjave iz FSS nisu išle u korist akciji za pristanak Aleksandra Pavlovića da igra za Srbiju, ali možda bi nešto moglo da se promeni ovog proleća.

Aleksandar Pavlović svestan je svog srpskog porekla, ponosan je na svoje roditelje i korene. Opet, sa druge strane rođen je i odrastao u Nemačkoj, u jednom drugom sistemu i sasvim je normalno što nije ravnodušan na pozive da obuče dres A reprezentacije čiji je dres dosad nosio.

Slična situacija bila je sa Lazarom Samardžićem, pa je on posle duge diplomatije na kraju ipak pristao da igra za Srbiju. Deceniju ipo ranije i Neven Subotić je izabrao Srbiju pre Nemačke, dok je Marko Marin ipak igrao za "Pancere", mada njega, ruku na srce, niko nije ozbiljno ni kontaktirao iz FS Srbije. Dušan Vlahović, napadač srpske fudbalske reprezentacije, uputio je poruku preko Kurira Aleksandru Pavloviću, ali i Stefanu Bajčetiću, mladim igračima koji su rođeni u inostranstvu.

Na početku sezone vrednost Aleksandra Pavlovića na specijalizovanom sajtu Transfermarkt iznosila je 200.000 evra. Za svega nekoliko meseci mladi Srbin je sjajnim partijama udesetostručio sopstvenu vrednost, pa ona sada iznosi 2.000.000 evra, sa jasnim pokazateljom da će rasti do kraja sezone.

Kurir sport/Sky.de

00:47

Piksi postao počasni građanin Opštine Palilula

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track