BIO JE NOĆNA MORA ZA BARSELONU I REAL, "OTIMALI SU SE OKO NJEGA! Danas ga niko neće i ne može da pronađe klub!
Foto: EPA/COSTFOTO

ne cvetaju mu ruže

BIO JE NOĆNA MORA ZA BARSELONU I REAL, "OTIMALI SU SE OKO NJEGA! Danas ga niko neće i ne može da pronađe klub!

Fudbal -

Mnogo je igrača koji su važili za velike talente, ali nisu napravili karijeru kakvu je trebalo po potencijalu i kvalitetu. Čak i kad problem nije predstavljao prelazak u prvi tim, mnogima su problem bile povrede.

Takva je situacija sa Alešandrom Patom. Po mnogim prognozama i predviđanjima bio je najtalentovaniji Brazilac posle Ronaldinja. Nagovestio je tada u dresu Internasionala velike stvari, a onda Milan koji je u to vreme bio izuzetno moćan klub u Evropi nije oklevao.

Alešandre Pato, Aleksandre Pato
foto: Profimedia

Izdvojio je 24 miliona evra što je u to vreme za 18- godišnjaka bila zaista velika suma novca. Prelaskom u Italiju pokazao je da je spreman za velika dela. Mnogi se i danas sećaju gola protiv Barselone, dva protiv Reala na "Bernabeu", puno blistavih partija.

A onda su se povrede umešale i Brazilac se nikada nije vratio u nekadašnju formu. Imao je 22 godine i sve je morao da proba opet, tamo gde je sve počelo u rodnoj zemlji karioka.

Nakon toga bio je u Čelsiju i Viljarealu gde je pokušao da se vrati, bio je u Kini i Americi, ali nisu to mesta gde se igra najbolji fudbal. Jednostavno, nikad se više nije vratio u formu koja je predstavljala pravu napast za protivničke odbrane.

Čelsi, Pato
foto: AP

Pato danas ima 34 godine i od 1.januara je slobodan agent, ali situacija je takva da ne može da pronađe klub. Nekada najvećeg brazilskog telenta niko ne želi u svom timu. Međutim on ne odustaje, trenira individualno u nadi da će još malo produžiti karijeru i raditi ono što voli - igrati fudbal.

U dosadašnjoj karijeri Pato je odigrao 500 utakmica i postigao 188 golova. Dok je u dresu "selesaa" imao zapažen učinak od deset golova na 27 mečeva.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track