BRAZILAC SPREMIO ISKAZ: Dani Alves iznosi odbranu pred sudom u Barseloni
Foto: Printscreen

PROCES

BRAZILAC SPREMIO ISKAZ: Dani Alves iznosi odbranu pred sudom u Barseloni

Fudbal -

Brazilski fudbaler Dani Alves, optužen za silovanje, trebalo bi danas da svedoči pred sudom u Barseloni, poslednjeg dana suđenja.Alves će imati priliku da govori nakon što je proveo dva dana slušajući svedočenja navodne žrtve, svedoka i policajaca.

Brazilac je optužen za seksualni napad na ženu u noćnom klubu u Barseloni u 31. decembra 2022. godine. On poriče da je počinio bilo kakvo krivično delo.

Tužioci traže devetogodišnji zatvorsku kaznu za Alvesa ako bude proglašen krivim, dok advokati žrtve traže da iza rešetaka provede 12 godina.

Žena koja je optužila Alvesa za silovanje svedočila je u ponedeljak iza zatvorenih vrata po nalogu suda. Državni tužioci zatražili su od suda da preduzme dodatne mere za zaštitu njenog identiteta, a nakon što je prošlog meseca po društvenim mrežama kružio video koji navodno otkriva njen identitet.

Ona je u svedočenju pred tužiocima prošle godine rekla da ju je Alves navodno ošamario, vređao i silovao.

Alves, bivši fudbaler Barselone je u istražnom zatvoru od januara 2023. Njegovi zahtevi da bude pušten uz kauciju su odbijeni jer su sud smatrao da postoji opasnost od bekstva.

Dani Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track