ČEFERIN ODLAZI SA ČELA UEFA! Razgovarao sam sa porodicom i odlučio - neću nastaviti...
Foto: Profimedia

KRAJ

ČEFERIN ODLAZI SA ČELA UEFA! Razgovarao sam sa porodicom i odlučio - neću nastaviti...

Fudbal -

Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin, saopštio je da će se povući sa te funkcije.

Slovenac je ovu odluku saopštio na Kongresu UEFA u Parizu.

- Odlučio sam pre šest meseci. Organizaciji je potrebna sveža kv, promene. Razgovarao sam sa porodicom i prijateljima i odlučio. Neću nastaviti posle 2027 - poručio je on.

Aleksander Čeferin je za predsednika UEFA izabran 2016. godine nakon skandala i smene Mišela Platinija zbog optužbi za korupciju.

Slovenac i njegov boravak na čelu evropske kuće fudbala ostaće upamćeni, između ostalog, po borbi protiv Evropske Superlige koja traje od 2021. godine.

Prvi pokušaj da se formira ovo takmičenje nije uspelo, a čitav slučaj još uvek je na sudu.

Na UEFA Kongresu u Parizu, još jednom je govorio o Superligi.

- Fudbal je jedna od retkih stvari u kojoj je Evropa lider. Moramo da budemo ponosni na to i na uspeh koji je baziran na jednom modelu, solidarnosti, promicijama i ispadanjima. Moramo da zaštitimo ovaj model. Svi mi, ne samo UEFA. Ima onih koji pokušavaju da ga zgaze, pretvaraju se da su spasioci, ali zapravo tako kopaju grobove. Oni su predatori koji formiraju zatvoren krug. Ne znaju ništa o slobodi izražavanja. Evropski fudbal predstavlja jedan od simbola Evrope. Jedinstvo je jedina stvar koja može da nas spasi, čak i u fudbalu je tako - rekao je Čeferin.

Kurir sport

Bonus video:

01:52

ALEKSANDAR ČEFERIN ZA KURIR: Pozdrav čitaocima u Srbiji, volite fudbal! KAKO TO DA PREDSEDNIK UEFA NIJE IMAO ZAPAŽENU KARIJERU, A I DANAS DAJE GOLOVE KAO OD ŠALE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track