ČARAPANSKI OPTIMIZAM PRED SUSRET SA SPARTAKOM: Napredak je spreman za start prolećne sezone u Superligi Srbije
Foto: FK Napredak

ČARAPANSKI OPTIMIZAM PRED SUSRET SA SPARTAKOM: Napredak je spreman za start prolećne sezone u Superligi Srbije

Fudbal -

Na startu prolećnog dela sezone u Superligi Srbije, FK Napredak u ponedeljak, sa početkom u 16 sati, na svom stadionu dočekuje Spartak iz Subotice.

Šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović je izjavio da je ekipa tokom celog pripremnog perioda dobro radila, a a uslovi za treninge i utakmice u Turskoj bili su na najvišem mogućem nivou.

- Glavni benefit priprema u Antaliji je što smo od četiri prijateljske utakmice tri odigrali sa protivnicima klase, sa kojima u Srbiji nikad ne bi imali priliku da se sastanemo. Mislim pre svega na Rubin iz Kazanja, Radomiak iz Poljske i Gangvon iz Južne Koreje, istakao je kormilar Čarapanskog broda.

Vladimir Gaćinović je dugo vodio ekipu Spartaka i dobro mu je poznat Napretkov rival.

- U tri navrata proveo sam u Spartaku četiri, ili pet godina i poznato mi je kako ta ekipa diše, znam igrače. U pitanju je vrlo organizovan tim, dobro vođen, imaju dobrog trenera. Ofanzivno su orijentisani i mogu svakoga da pobede. Na poslednjoj prvenstvenoj utakmici u Novom Pazaru su bili izrazito bolji. Gledao sam i poslednju pripremnu utakmicu u Subotici protiv Inđije. Izgubili su, ali jedno su prijateljske, nešto sasvim drugo prvenstvene utakmice. Uvek, pre svega, gledam u svoje dvorište, respekt Spartaku, ali ukoliko mi budemo na pravom nivou, ako energija bude vrhunska, mislim da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu, obećava kruševački strateg.

Optimista je i kapiten Napretka Uroš Ljubomirac:

- Pripremni period je protekao u izvanrednom ritmu, marljivo smo i naporno radili i svi sa nestrpljenje iščekujemo početak prvenstva. Spartak je kvalitetna ekipa, dobro vođena i motivisana od strane trenera, ali ako u utakmicu uđemo kako treba, siguran sam da neće biti problema i da će bodovi ostati u Kruševcu.

Za duel sa Subotičanima trener Gaćinović ne može da računa na mladog reprezentativca Đekovića, koji ima parne kartone, kao i Sadikovića, koji je obnovio povredu na jednom od poslednjih treninga.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track