NOVA LICA U HUMSKOJ! Partizan ponovo aktivan na transfer pijaci: Crno-beli doveli dva fudbalera, Igor Duljaj zadovoljno trlja ruke
Foto: Starsport©

radno

NOVA LICA U HUMSKOJ! Partizan ponovo aktivan na transfer pijaci: Crno-beli doveli dva fudbalera, Igor Duljaj zadovoljno trlja ruke

Fudbal -

Veoma aktivno popodne u Humskoj. Partizan i Čukarički su u prošlosti jako lepo sarađivala, a taj vid interakcije postao je bogatiji za još dva imena, Bojana Kovačevića i Aleksu Jankovića.

Crno-belu su angažovali šesto i sedmo pojačanje ove zime čime je definitivno spuštena zavesa na prelazni rok. Kao što je i sam trener Igor Duljaj govorio na konferenciji Partizan je imao projekat da mesto "bonusa" upražnjeno odlaskom Mihajla Ilića u Bolonju popuni Nikola Miličič. Međutim, fudbaler rođen 2004. godine se povredio gotovo odmah po dolasku u tabor jesenjeg šampionpa su iz sportskog sektora odlučila da reaguju.

Bojan Kovačević
foto: FK Čukarički

Doveden je Bojan Kovačević, mladi defanzivac koji takođe pokriva poziciju štopera što jasno govori o želji Partizana da "bonus" isključivo bude u zadnjoj liniji. Momak koji je još pre dve godine bio prvi štoper i igrao standardno kod Saše Ilića je zbog van fudbalskih stvari u poslednje vreme bio na "ledu" i uopšte nije igrao. To je osetio "parni valjak" koji je brzopotezno raagovao i doveo 193 cm visokog igrača.

Kovačevića odlikuje izuzetna fizička snaga u duelima i na zemlji i u skoku što za momka sa pomenutom visinom i nije čudno.

Aleksa Janković
foto: FK Čukarički / Ivica Veselinov

Kada je reč o Aleksi Jankoviću, on je prošao celu omladinsku školu crno-belih. Bio je i priključen prvom timu 2019. godine, ali je prosleđen na pozajmicu u Teleoptik. Nakon "optičara" preselio se na voždovački "krov" gde je imao jako dobre partije što je prepoznao Čukarički. Na Banovom brdu mu je jako dobro krenuo, jer je u evropskim kvalifikacijama pod trenerom Dušanom Đorđevičem bio najzapaženiji fudbaler "brđana". Međutim, prste je umešao korona virus prilikom čega je Janković zadobio teži oblik oštećenja pluća i više nije mogao da se vrati u staru formu.

Krilnog igrača odlikuje izuzetna brzina i hitrina, praćeno dobrim driblinzima kojima pravi velike probleme protivničkoj odbrani. Jasno je da ukoliko stručni štab crno-belih vrati Jankovića u normalno zdravstveno stanje da će dobti veliko pojačanje na krilnoj poziciji.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track