UEFA UZVRAĆA UDARAC SUPERLIGI! Više novca i veće nagrade za klubove učesnike! Evo šta to znači za Zvezdu i Partizan!
Foto: AP

više novca

UEFA UZVRAĆA UDARAC SUPERLIGI! Više novca i veće nagrade za klubove učesnike! Evo šta to znači za Zvezdu i Partizan!

Fudbal -

U toku aktuene borbe između Uefe i Superlige koju žele da formiraju bogati klubovi uz podršku neverovatnog novca sa Bliskog Istoka, krovna evropska organizacija je donela određene korake kako bi Ligu šampiona učinila zanimljivijom.

Novo najelitnije evropsko takmičenje kreće na jesen, a došlo je i do promene formata. Naime, u njemu će učestvovati 36 timova, a Uefa je odlučila i da značajno podigne nagradni fond koji će sada iznositi 500.000.000 evra.

Crvena zvezda, Liga šampiona, Zvezda LŠ kombo
foto: www.crvenazvezdafk.com

Po mnogim procenama šampion će sa svim nagradama moći da dobije čak 200.000.000 evra što je gotovo pola celokupne sume.

Kada je reč o srpskim klubovima i ono što je u ovom trenutku realno. Na leto ćemo imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a takođe je podignuta nagrada i za potencijalni ulazak u grupnu fazu.

Umesto dosadašnjih 15 miliona evra, na adresu klubova učesnika grupne faze biće uplaćeno 19 miliona evra.

Liga šampiona
foto: www.crvenazvezdafk.com

Neobična je promena kada je u pitanju - pobeda. Jer će ona da pojeftini: ubuduće će se za trijumf dobijati "samo" 2.100.000 evra, Obrazloženje je da će sada biti više utakmica u grupnoj fazi.

Ozbiljne su premije i za prolaske kroz faze takmičenja: za plasman u osminu finala dobijaće se 11.000.000 evra, za četvrtfinale 12.000.000, za polufinale 15.000.000 evra. Klub koji izgubi finale utešiće se sa dodatnih 20.000.000, a šampionu će u peharu biti ček na 25.000.000 evra.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track