ŠARLOT PONOSNO PREDSTAVIO MALOG SRBINA! Krneta: Veliki talenat i primer naše buduće strategije
Foto: charlottefootballclub

mls

ŠARLOT PONOSNO PREDSTAVIO MALOG SRBINA! Krneta: Veliki talenat i primer naše buduće strategije

Fudbal -

Posle sjajnih partija u Čukaričkom, ekstratalentovani Nikola Petković je u transferu vrednom tri miliona evra prešao u Šarlot.

Tačnije, u razvojnu ekipu ovog MLS ligaša, Kraun legasi. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije odigrao je sjajnu sezonu, postigao je tri gola, imao i četiri asistencije. I izborio se za „povratak“ u prvi tim, pa će naredne sezone u MLS ligi srpska kolonija biti dodatno uvećana.

Kad su dovodili Petkovića, janso je bilo da su čelnici Šarlota procenili da je mladi Srbin projekat za budućnost. Zbog toga su sa momkom rođenim u Zrenjaninu potpisali ugovor do 2026, sa opcijom produžetka na još jednu godinu. I već posle sezone u Razvojnoj ligi Petković je priključen prvom timu Šarlota. I to na Dan državnosti Srbije, odnosno Sretenje, kad je obavljena zvanična promocija.

- Nikola je vrlo zanimljiv igrač i veliki talenat kojem smo bili sposobni da razvijamo kroz naš sistem prošle sezone u okviru Kraun legasija. On je sjajan primer naše strategije kroz takmičenje u MLS razvojnoj ligi. Identifikujemo mlade igrače i dajemo im potrebno vreme da se prilagode na naš sistem i uopšte život u Šarlotu - kazao je generalni menadžer ovog kluba Zoran Krneta.

Nikola Petković
foto: charlottefootballclub

MLS liga je u međuvremenu postala jedna od liga koja najviše napreduje. I daleko od toga da je samo „Meka“ za neke od velikih svetskih zvezda, kao što su Lionel Mesi, Luis Suarez, Kristijan Benteke... Sve je više mladih igrača koji koriste šansu i odlaze u velike evropske klubove. A jedan je upravo bio nekadašnji igrač Čukaričkog, sada as londonskog Čelsija Đorđe Petrović.

Inače, MLS liga će zvanično početi 22. februara, šampionat će otvoriti Inter Majami Lionela Mesija protiv Real Solt Lejka. Tri dana kasnije, Šarlot će u okviru prvog kola dočekati ekipi Njujork sitija.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Delije korteo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track