GORUĆI PROBLEM U ZVEZDI! KO ĆE IGRATI DESNOG BEKA: Milojević ima nekoliko rešenja! Još nije pronašao ono pravo! A, DERBI je blizu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

glavobolja za trenera

GORUĆI PROBLEM U ZVEZDI! KO ĆE IGRATI DESNOG BEKA: Milojević ima nekoliko rešenja! Još nije pronašao ono pravo! A, DERBI je blizu!

Fudbal -

Tema "desni bek" u FK Crvena zvezda zadaje veliku glavobolju treneru Vladanu Milojeviću.

Vladan Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Problema ne bi bilo da je Kosta Nedeljković zdrav. Mladi fudbaler je povređen, a posle potpisa za Aston Vilu i milionskog transfera sa njegovim zdravljem ne sme da se rizikuje. Zato je šef struke crveno-belih Vladan Milojević u prva dva kola eksperimintisao sa najboljih 11.

Lazar Nikolić
foto: www.crvenazvezdafk.com

U meču protiv Voždovca šansu je dao Lazaru Nikoliću, dok je u gostima protiv Novog Pazara igrao sa trojicom igrača pozadi, pa je desnu stranu pokrivao Srđan Mijailović, kao i kod bivšeg trenera Baraka Bahara.

Ognjen Mimović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ove zime prvom timu Crvene zvezde priključen je Ognjen Mimović, momak koji je prvi deo sezone proveo u OFK Beogradu, a za kojeg u omladinskoj školi imaju samo reči hvale. Međutim, čini se da mladi fudbaler nije ubedio trenera Vladana Milojevića da mu da minute na velikoj sceni.

Uroš Lazić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Treninzima Crvene zvezde priključio se i Uroš Lazić koji je vraćen iz Novog Pazara, međutim on nema pravo da bude licenciran, jer je njegova pozajmica raskinuta posle završetka prelaznog roka. Radi se o desnom beku koji ima 20 godina, koji je igrao za Grafičar, a bio je i na pozajmici u Radniku iz Surdulice.

Seol Jung Vu
foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Dok je trajao prelazni rok, menadžment Crvene zvezde u dva navrata pokušao je da reši pitanje desnog beka. Prvi pik bio je reprezentativac Južne Koreje Seol Jung Vu, koji može dobro da pokrije i desnu, ali i levu stranu. Fudbaler je posle razgovora sa zemljakom Hvanom bio rapsoložen da dođe u Srbiju, međutim njegov klub Ulsan stopirao je transfer, iako je Crvena zvezda bila spreman da ga plati 700.000 evra.

Riči Larija
foto: Angel Marchini / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potom se klub sa Marakane okrenuo Kanađaninu Ričiju Lariji iz Notingem Foresta. Dva kluba su postigla dogovor, Lariji je lepe reči o Crvenoj zvezdi preneo i Milan Borjan. Kanađanin je bio spreman da krene, međutim njegova supruga nije želela da napušta Englesku i dođe u Srbiju. Tako je propala pozajmica sa mogućnosti otkupa na leto za 500.000 evra, a Crvena zvezda je ostala bez kvalitetnog rešenja za desnog beka.

Srđan Mijailović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tokom zimskih priprema koje su odrađene na Kipru činilo se da je mestu startnog desnog beka najbliži Lazar Nikolić. Imao je nekadašnji fudbaler Javora nekoliko solidnih partija, posebno posle povrede Koste Nedeljkovića. Međutim, čini se da trener Vladan Milojević nije bio zadovoljan prikazanim. Zato je i pribegao u poslednjem meču rešenju sa Srđanom Mijailovićem, a Zvezdin vojnik je još jednom besprekorno odradio zadatak i pokazao da je najbliži toj poziciji pred večiti derbi s Partizanom, koji je na programu u subotu 9. marta na stadionu "Rajko Mitić".

Kurir sport/A. Radonić

00:21

Zvezdan Terzić vanredna konferencija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track