LUDNICA U LIGI ŠAMPIONA Arnautović pogodio - Inter posle drame slavio nad Atletikom! PSV i Dortmund odigrali nerešeno u Ajndhovenu
Foto: Spada / LaPresse / Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

LUDNICA U LIGI ŠAMPIONA Arnautović pogodio - Inter posle drame slavio nad Atletikom! PSV i Dortmund odigrali nerešeno u Ajndhovenu

Fudbal -

Fudbaleri Intera slavili su na svom terenu nad Atletiko Madridom sa 1:0, dok su PSV i Borusija Dortmund odigrali nerešeno 1:1 u Ajndhovenu, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

MILANO

Fudbaleri Intera pobedili su na svom terenu u Milanu Atletiko Madrid 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Jedini gol postigao je Marko Arnautović u 79. minutu.

Atletiko je prvi zapretio u 12. minutu, kada je u prilici bio Samuel Lino, ali je šutirao pored gola. Inter je posle toga imao inicijativu, ali bez pravih prilika. U 26. minutu Alesandro Bastoni je iz izgledne šanse šutirao pored gola. U 32. minutu Markus Tiram je dodao do Lautara Martinesa, koji je šutirao preko gola Jana Oblaka. Slovenački golman je dobro reagovao u nekoliko navrata do kraja poluvremena. Među najboljim prilikama bila je ona iz 37. minuta, kada je uhvatio loptu koju je Martines poslao glavom, posle centaršuta Nikole Barele, kao i ona iz 44. minuta posle pokušaja Tirama posle akcije sa Barelom.

U 49. minutu Inter je mogao da povede ali je pored stative šutirao Arnautović. Sa druge strane u 56. minutu neprecizan je bio Lino, posle duplog pasa sa Rodrigom De Paulom. Veliku priliku propustio je Arnautović u 64. minutu, kada je posle dodavanja Martinesa šutirao preko gola. U 77. minutu ponovo je pokušao Martines i ponovo je dobro odbranio Oblak. Dva minuta kasnije Inter je poveo golom Arnautovića. Martinesov šut posle solo prodora odbranio je Oblak, loptu je iskosa na petercu sačekao Arnautović i poslao je u mrežu. Do kraja nije bilo većih prilika, pa Inter 13. marta ide na revanš u Španiju sa golom prednosti.

AJNDHOVEN

Fudbaleri PSV-a odigrali su na svom terenu u Ajndhovenu nerešeno 1:1 protiv Borusije iz Dortmunda, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.Borusija iz Dortmunda je povela golom Donjela Malena u 24. minutu, a izjednačio je Luk de Jong u 56. minutu iz jedanaesterca.

Prvu priliku na utakmici imala je Borusija iz Dortmunda u 15. minutu kada je šut Malena sa ivice šesnaesterca odbranio golman Valter Benites. Minut kasnije na drugoj strani u šansi je bio Malik Tilman, ali je šutirao pored gola. Napade Dortmunda organizovao je Marko Rojs, ali su u završnici neprecizni bili Džejdon Sančo i Niklas Fulkrug. Dortmund je poveo u 24. minutu. Igrači holandske ekipe izgubili su loptu, Marsel Sabicer je dodao loptu do Malena, koji je bez problema zatresao mrežu svog bivšeg kluba. PSV je mogao da izjednači četiri minuta kasnije, ali je Tilman loše zahvatio loptu glavom posle centaršuta. Dobru akciju domaći su napravili u 37. minutu kada je Ismael Sajbari dodao do Johana Bakajoka, ali je on loptu poslao pored stative. Golman PSV-a Aleksander Mejer je u 40. minutu odbranio šut Sajbarija.

U 54. minutu sudija Srđan Jovanović dosudio je jedanaesterac za PSV, posle starta Matsa Humelsa na Tilmanu. Igrač nemačke je ekipe je protestovao, ali je VAR potvrdio odluku. Precizan je bio De Jong i izjednačio. Dortmund je posle toga imao dve šanse, prvu nije iskoristio Malen u 64. minutu, a zatim je Marijus Volf pokušao petom u 72. minutu, a golman domaćih izbacio loptu u korner. Do kraja utakmice nije bilo prilika, pa će ekipe na revanš u Nemačku 13. marta otići nerešenim rezultatom.

TOK MEČEVA

2. poluvreme

90. minut - Kraj utakmice!

79. minut - Arnautović za vođstvo Intera

56. minut - De Jong izjednačio sa "bele tačke"

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

1. poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

24. minut - GOL! Borisuja povela golom Malena u Ajndhovenu

21.00 - Utakmice u Ajndhovenu i Milanu su počele

MILANO

Inter: Zomer - Pavar, De Fraj, Bastoni - Darmjan, Barela, Čalhanoglu, Mkitarjan, Dimarko - Tiram, Martines

Atletiko Madrid: Oblak - Molina, Vitsel, Himenes, Ermoso, Lino - De Paul, Koke, Saul - Grizman, Ljorente

AJNDHOVEN

PSV: Benites - Teze, Shauten, Boskalji, Dest - Tilman, Verman, Saibari - Bakajoko, De Jong, Lozano

Borusija Dortmund: Kobel - Rjerson, Humels, Šloterbek, Matsen - Zabicer, Džan - Malen, Rojs, Sančo - Filkrug

Prošle nedelje nastavljeno je takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona, a u tom znaku je i ova sedmica, jer su ostala još četiri para osmine finala. Večeras su na programu dva veoma zanimljiva duela, u kojima bi se na prvi pogled reklo da nema favorita.

Budući da nema srpskih klubova u nokaut fazi, nama u Srbiji će svakako biti zanimljiv duel PSV - Borusija Dortmund, jer će na centru biti najbolji srpski sudija Srđan Jovanović. Ova dva tima sastaće se od 21 čas, a Jovanoviću će pomagati Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok će ulogu četvrtog arbitra imati Novak Simović.

Srđan Jovanović je ove sezone delio pravdu na samo jednoj utakmici Lige šampiona, i to onoj između Union Berlina i Brage, koju su gosti rešili u svoju korist rezultatom 3:2. Uz to, sudio je i meč Lige Evrope izmedu Betisa i Glazgov Rendžersa u Ligi Evrope, koji se završio istim rezultatom - 3:2 za goste.

Biće veoma zanimljivo na "Filips areni", jer će koplja ukrstiti dve ekipe koje gaje ofanzivan stil fudbala, na gol više, pa je vrlo moguće da bude dosta golova u Ajndhovenu.

Srđan Jovanović
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Ništa manje uzbudljivo neće biti ni u Milanu, gde prošlogodišnji finalista Inter od 21 čas dočekuje Atletiko Madrid. Nero-azuri igraju sjajno ove godine u Seriji A, imaju odličan tim i sigurno su silno motivisani da naprave korak više u odnosu na prethodnu sezonu.

Kad je reč o "jorgandžijama", o njima ne treba trošiti reči. Sam sistem rada Dijega Simeonea je takav da ne dozvoljava ni trenutak opuštanja, pogotovo ne u najelitnijem evropskom takmičenju.

Biće dobrog fudbala u oba meča, a timovi će pokušati da naprave što bolji rezultat pred revanše koji se igraju za tri nedelje.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track