PROZIVALI SU GA, A SADA JE ODLUČIO ŽESTOKO DA IM ODGOVORI: Dejan Santrač reagovao na kritike! Kaže da radi pošteno i odgovorno!
Foto: Printskrin/Jutjub

reakcija

PROZIVALI SU GA, A SADA JE ODLUČIO ŽESTOKO DA IM ODGOVORI: Dejan Santrač reagovao na kritike! Kaže da radi pošteno i odgovorno!

Fudbal -

Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Dejan Santrač našao se pod velikim pritiskom od početka prolećnog dela prvenstva.

Dejan Santrač
foto: Printskrin/Jutjub

FK Novi Pazar pisao je saopštenja protiv Dejana Santrača nakon utakmica protiv Železničara u Pančevu i Crvene zvezde kod kuće. Primedbe na račun prvog čoveka Sudijske komisije FSS imali su i čelnici Radničkog iz Niša, te ljudi koji vode Radnik iz Surdulice.

Spočitavano je Dejanu Santraču da je u sukobu interesa, jer je navodno među vodećim ljudima superligaša Železničara iz Pančeva.

Dejan Santrač govorio je za Sportski žurnal o svemu i poručio da mu je savest mirna.

– Saopštenja su tendenciozna. U njima vidim očiglednu želju pojedinih klubova da izvrše pritisak na sudije. Nisu navođeni ni konkretni detalji, odnosno šta zameraju arbitrima. Nije moje da se bavim takvim navodima. Očekujem reakciju Disciplinske komisije FSS… Ako disciplinci reaguju saopštenja više neče biti toliko česta. Oglasili su se klubovi čija je to navika bila i ranije. Žale se i na internacionalce, na sudije kod kojih nismo evidentirali greške – rekao je Dejan Santrač.

Bivši sudija smatra da sporne odluke na koje se pozivaju klubovi nisu imale direktan uticaj na konačan ishod utakmica.

– Radim pošteo i odgovorno. Ne utičem ni na jednog sudiju. Znam šta se sve pominjalo vezano za moje ime, ali apsolutno nisam tražio ni od koga da protežira ili ošteti bilo koji drugi klub. Ako treba, mogu da idem i na poligraf.

Prvi čovek Sudijske komisije FSS ne beži od toga da sudije greše na utakmicama, posebno kada su u pitanju najpopularniji klubovi.

– Moguće je da arbitri imaju više respekta prema velikima. Dešava se to i u drugim zemljama, u Španiji sa Realom i Barselonom. Nikome nismo i nećemo reći da pomogne bilo kome - jasan je Dejan Santrač.

Kurir sport/Sportski žurnal

00:23

Piksi stigao na na izbornu skupštinu FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track