UŽASNE VESTI ZA PIKSIJA PRED NAREDNE MEČEVE! Srbija ostala bez veoma bitnog igrača - povreda ga udaljila sa terena!
Foto: @starsport

problem

UŽASNE VESTI ZA PIKSIJA PRED NAREDNE MEČEVE! Srbija ostala bez veoma bitnog igrača - povreda ga udaljila sa terena!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće krajem marta dve prijateljske utakmice u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Dragan Stojković Piksi
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Selektor Dragan Stojković Piksi imao je želju da u nacionalni tim vrati Mihaila Ristića, koji je oživeo karijeru u Selti. Pored njega, poziv će za martovske susrete protiv Rusije 21. marta u Moskvi i Kipra, četiri dana kasnije u Limasolu dobiti još jedan povratnik Luka Jović, o čemu je Kurir ranije pisao.

Nažalost, pokvareni su planovi selektoru Stojkoviću za poziciju levog spoljnjeg igrača. Mihailo Ristić bio je idealan za proveru i osveženje igračkog kadra za EURO 2024. u Nemačkoj. Međutim, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Benfike povredio se u meču protiv Barselone.

Mihailo Ristić
foto: Ricardo Larreina / Zuma Press / Profimedia

Mihailo Ristić stekao je kontinuitet igara u dresu Selte, marljivim radom zadobio je poverenje trenera Rafe Beniteza, ali... Povreda zadnje lože leve noge došla je u nevreme, jer je Ristić bio projektovan da igra protiv Rusije za Srbiju. Sada ga čeka mesec dana pauze.

Mihailo Ristić je i ranije bio maler. Igrao je sjajno u kvalifikacijama za Mundijal, bio na spisku igrača koji su izvojevali istorijsku pobedu nad Portugalom u Lisabonu i pobezbedili odlazak u Katar. Nažalost, Ristić tada nije igrao u Benfiki zbog jake konkurencije i zato nije otišao na Svetsko prvenstvo.

Mihailo Ristić
foto: Starsport

Krajem oktobra i početkom novembra Mihailo Ristić propuštao je utakmice Selte u prvenstvu Španije zbog povrede kolena, pa samim tim nije bio na spisku selektora Dragan Stojkovića i za odlučujuće duele u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Mihailo Ristić sjajno je počeo sezonu u Selti, od sredine septembra 16 puta bio je u konkurenciji za prvi tim, od toga u devet navrata bio je starter. Na 11 prvenstvenih i tri meča u Kupu Srbin je zabeležio 1.007 minuta u dresu Selte. U proseku na terenu je provodio 69 minuta po utakmici. Statistika mu je bila više nego dobra, osvajao je šest lopti po meču, uz procenat tačnih dodavanja od 74,5 odsto.

Kurir sport

00:47

Piksi postao počasni građanin Opštine Palilula

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track