OVAJ RUSKI KLUB JE POLUDEO ZA SRBIMA: Doveli su čak sedmoricu naših fudbalera! To nešto pokazuje!
Foto: Printskrin/Instagram

kolonija

OVAJ RUSKI KLUB JE POLUDEO ZA SRBIMA: Doveli su čak sedmoricu naših fudbalera! To nešto pokazuje!

Fudbal -

Veliki broj fudbalera iz Srbije igra u Rusiji, a trend odlazaka u tu zemlju pojačan je u poslednje dve godine.

Luka Bijelović
foto: www.rubin-kazan.ru

Čak sedmorica igrača koji imaju srpski pasoš članovi su fudbalskog kluba Rubin iz Kazanja. Poslednje pojačanje ekipe iz Tatarstana je mladi napadač Luka Bijelović (22) kojeg su Rusi doveli na pozajmicu s pravom otkupa na kraju sezone iz subotičkog Spartaka. On se odmah stavio na raspolaganje stručnom štabu i priključio ekipi koja se nalazi na pripremama u Turskoj.

Pre nekoliko dana, ugovor sa Rubinom potpisao je nekadašnji đak omladinske škole Crvene zvezde, a potom igrač Verone Bogdan Jočić. Njegov klub Voždovac na transferu je zaradio 400.000 evra.

Bogdan Jočić
foto: www.rubin-kazan.ru

Prošlog leta fudbaleri Rubina iz Kazanja postali su krilo Vojvodine Nikola Čumić, štoper Čukaričkog Uroš Drezgić i defanzivac Partizana Igor Vujačić, reprezentativac Crne Gore koji ima i srpski pasoš. Nikola Čumić povredio se tokom priprema u Turskoj na utakmici protiv Arde, kada mu je stradao mišić. Operaciju je 13. februara obavio iskusni hirurg iz Finske. Period oporavka fudbalera trajaće četiri meseca.

Igor Vujačić
foto: www.rubin-kazan.ru

Odranije, dres Rubina iz Kazanja nosi povremeni reprezentativac Srbije Lazar Ranđelović, kao i Darko Jevtić, momak rođen u Švajcarskoj, ali sa srpskim pasošem.

Darko Jevtić
foto: www.rubin-kazan.ru

Ukupno sedmorica fudbalera, što je neverovatan broj i dokaz da u Rubinu veruju u kvalitete Srba. Trener Rašid Rahimov nada se da bi klub iz Kazanja na srpski pogon mogao da napravi iskorak u prolećnom delu sezone i pomeri se na gore sa sedme pozicije.

Prethodnih sezona dres Rubina iz Kazanja sa velikim uspehom nosio je napadač Đorđe Despotović, koji je odnedavno postao napadač podgoričke Budućnosti.

Prolećni deo Pemijer lige Rusije startuje 1. marta, a Rubin prvu utakmicu igra dan kasnije, kada gostuje lideru na tabeli Krasnodaru kojeg predvodi srpski trener Vladimir Ivić, a za "Bikove" igra i Mihajlo Banjac.

Kurir sport

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track