HALAND JE STVARNO FUDBALSKO ČUDOVIŠTE: Ovo što je on uradio, to nikada nije uradio nijedan fudbaler u PREMIJER LIGI!
Foto: Mark Cosgrove/News Images / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

mašina za golove

HALAND JE STVARNO FUDBALSKO ČUDOVIŠTE: Ovo što je on uradio, to nikada nije uradio nijedan fudbaler u PREMIJER LIGI!

Fudbal -

Napadač Mančester sitija Erling Haland jedinstven je po mnogo čemu u svetu fudbala. Podatak koji ga odvaja od konkurencije, a koji je neverovatan je da je Norvežanin dao makar jedan gol svakom klubu u Premijer ligi.

Erling Haland
foto: Mark Cosgrove/News Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Zvuči nestvarno, ali je tačno. Erling Haland pogađao je mrežu svakog kluba koji se takmičio u fudbalskom prvenstvu Engleske, otkada je englez kročio na stadione Premijer lige. Ukupno, dao je 53 gola u 55 ligaških utakmica u najkvalitetnijoj ligi na svetu.

Najviše golova Erling Haland dao je najvećem rivalu Mančester junajtedu, ali i Fulamu iz Londona. Posebno raspucan plavokosi i robusni napadač bio je i protiv Vest Hema, Evertona, Vulverhemptona, Notingem Foresta i Kristal palasa. Njima je mrežu cepao po četiri puta.

Erling Haland, Mančester siti, Mančester junajted
foto: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

Tri pogotka dao je Brajtonu i Sautemptonu, a dva Čelsiju, Arsenalu, Barnliju, te bivšim premijerligašima Lidsu i Lesteru. Najviše sreće kada je erling Haland u pitanju imali su Aston Vila, Njukasl, Bornmut, Totenhem, Šefild junajted i Brentford kojima je Norvežanin samo jednom savladao golmana.

Erling Haland potpisao je petogodišnji ugovor sa Mančester sitijem u julu 2022. godine, kada je engleski klub Dortmundu za njega platio 60.000.000 evra, koliko je iznosila otkupna klauzula. Pri tom, menadžerska agencija pokojnog Mina Rajole dobila je tada od Sitija 15.000.000 evra, a Erlingov otac Alf Inge Haland 10.000.000 evra kao bonus i poklon kluba.

Erling Haland, Alf Inge Haland
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Erling Haland fantastično zarađuje u Mančester sitiju. Norvežanin godišnje samo od ugovora dobije 15.000.000 evra. Ali, tu su i bonusi, vezani za broj golova, asistencija, broj minuta provedenih na terenu... Kada se sve to sabere, novinari britanskog "Dejli mejla" su izračunali da Haland godišnje zaradi 24.000.000 evra. Do kraja ugovora, Haland će Siti sa obeštećenjem, provizijama i ugovorom koštati blizu 350.000.000 evra.

Golovi Erlinga Halanda u Premijer ligi

5 - Mančester junajted, Fulam

4 - Vest Hem, Everton, Vukovi, Notingem Forest, Kristal Palas

3 - Brajton, Sautempton

2 - Čelsi, Arsenal, Barnli, Lids, Lester

1 - Aston Vila, Njukasl, Bornmut, Totenhem, Liverpul, Šefild junajted, Brentford

Kurir sport/A. R.

01:34

Nedeljković posle poraza od Jang Bojsa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track