LEGENDARNI MIŠA TUMBAS U EPIZODI - "ĐOVANE ELBER": Vikao i dozivao čuvenog Brazilca dok ovaj nije povukao NEOČEKIVAN POTEZ (VIDEO)
Foto: Starsport

LUDOSTI SRPSKOG FUDBALA DEVEDESETIH

LEGENDARNI MIŠA TUMBAS U EPIZODI - "ĐOVANE ELBER": Vikao i dozivao čuvenog Brazilca dok ovaj nije povukao NEOČEKIVAN POTEZ (VIDEO)

Fudbal -

Srpski fudbal devedesetih godina bio je više nego zanimljiv, ali ne samo zbog dešavanja na terenu, već i zbog stvari oko njega.

Davne 1998. godine tadašnji šampion Srbije Obilić igrao je protiv minhenskog Bajerna u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a posle poraza rezultatom 0:4 u Nemačkoj, na stadionu Partizana "Vitezovi" su odigrali 1:1.

Kako je meč odigran na stadionu u Humskoj bilo je jasno da on ne može da prođe bez legendarnog navijača Miše Tumbasa koji je veliki deo svog života proveo upravo na ovom mestu.

Od prvog, pa do 65. minuta koliko je čuveni Đovane Elber, tada prva violina napada Bavaraca, proveo na terenu, sa tribina su se mogli čuti Mišini povici upućeni upravo Brazilcu.

- Elbere, Elbereeee - grmeo je Miša Tumbas bez prestanka, pa je brazilski as po izlasku iz igre otrčao do tribina i poklonio mu dres.

Presrećni Miša odmah je obukao dres Bajerna i dugo ga nije skidao, a ova situacija odjeknula je i u Nemačkoj gde su ljudi bili oduševljeni, kako skandiranjem Tumbasa, tako i potezom Elbera.

Podsetimo, Miša Tumbas preminuo je 2020. u 66. godini života i njegova smrt potresla je sve u Srbiji.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track