DE ROSI PREPORODIO VUČICU: Trener Rome podržao svoje fudbalere posle kritika navijača
Foto: Ciro De Luca/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Borba za Ligu šampiona

DE ROSI PREPORODIO VUČICU: Trener Rome podržao svoje fudbalere posle kritika navijača

Fudbal -

Trener Rome Danijele De Rosi rekao je danas da njegova ekipa na dobrom putu da postane porodica i odbacio je kritike na račun svojih fudbalera.

"Ne znam kako je juče bilo. Ne pokušavam da uradim nešto drugačije u odnosu na prošlost. Pokušavam da vodim ekipu kao u Spalu, što se ne razlikuje od vremena kada sam bio kapiten (Rome). Postoje drugačije uloge i izbori. Kada si kapiten onda si sa svima prijatelj, a kada si trener, prijatelji ste, ali moraš 12 igrača da pošalješ na klupu. Ako još nismo porodica, na pravom smo putu da to postanemo", rekao je De Rosi, preneli su italijanski mediji.

Roma je popravila igru i rezultate otkako je De Rosi preuzeo ekipu posle otkaza koji je dobio Žoze Morinjo u januaru. Ekipa je pobedila u pet od šest prvenstvenih utakmica i sada je u igri za plasman u evropska takmičenja, pošto je šesta na tabeli sa četiri boda zaostatka za četvrtoplasiranom Bolonjom.

Roma se plasirala i u osminu finala Lige Evropa, gde će igrati protiv Brajtona.

Rimska ekipa će u subotu igrati na gostujućem terenu protiv Monce.

"Igrači moraju da budu srećni što će izaći na teren i uraditi psihički i fizički savršeni posao", dodao je trener Rome.

On je rekao da će zbog problema sa kolenom utakmicu propustiti Rik Karsdorp, a zatim je odgovarao na pitanja o napadaču Paulu Dibali.

"Lako je voditi ekipu kada imate mnogo dobrih igrača. Kada je neko umoran, možete da ga zamenite a da to ne utiče na kvalitet. Dibala je dobro, ne znam koliko puta je igrao 110 minuta, a odmah posle toga i 90 minuta. Moramo da budemo zadovoljni. On je srećan, u dobrom je stanju, kada ostvarite het-trik čak se i neki problemi čine dobrim", naveo je De Rosi.

On je odbacio kritike na račun napadača Romelua Lukakua.

"Svi se dovode u pitanje, Lukaku, čak i Dibala. Takođe i ja. Ponekad morate da napravite izbor. Izbor se donosi na osnovu nastupa i situacije, a njegova situacija je da bude zvezda, on uvek trči i bori se. On je fudbaler koji svakog čini srećnim, fudbaler koga bi svi hteli. Iz ovog ugla, Romelu je savršen igrač", rekao je De Rosi.

Upitan je da li sredina u klubu destabilizuje.

"Ne vidim destabilizaciju oko nas. Vlasnici nam pružaju spokoj u kome uživamo. Nisam neosetljiv na ono što može da se dogodi, ali kompanija mi je na raspolaganju uvek. Isto je i sa vlasnicima kluba. Ne mogu ni na šta da se žalim. Znam da ima mnogo promena pošto su neke pozicije nepokrivene, ali koncentrišem se na rezultate. Ostale stvari nisu moj posao. Atmosfera mi se čini pozitivnom, ne događa se ništa drugačije nego u drugim klubovima", rekao je De Rosi.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track