SRĐAN JOVANOVIĆ KANDIDAT DA SUDI DERBI: Šokantna informacija stiže iz Zagreba!
Foto: Broer van den Boom / AFP / Profimedia

poštuju srbina

SRĐAN JOVANOVIĆ KANDIDAT DA SUDI DERBI: Šokantna informacija stiže iz Zagreba!

Fudbal -

Fudbalski savez Hrvatske doneo je odluku da sve derbi mečeve u domaćem prvenstvu do kraja sezone sude stranci, prenose "Sportske novosti".

Tako bi najbolji srpski sudija Srđan Jovanović uskoro mogao da deli pravdu u najvećem derbiju hrvatskog fudbala između Dinamo Zagreba i Hajduka.

Ideja je da mečeve sude elitne UEFA sudije, a Srbin je svakako jedan od njih.

"Ko bi mogao da vodi naše derbije? Verovatno su najveća šansa susedne države, pa se ne bi trebalo čuditi ako se na utakmici Hajduk - Dinamo sa pištaljkom pojavi Slovenac Slavko Vinčić ili Irfan Peljto iz BiH ili Srbin Srđan Jovanović, ili neki četvrti tih država. U HNS-u nije precizno definisano iz kojih će država pokušati dovesti da dovedu sudije, mogu to da budu i Italijani, Nemci, Holanđani... ali prema onome što se može čuti iz Sudijske komisije to nije lak posao pa bi sa susedima mogla da bude najveća šansa", piše hrvatski portal.

Za Evropu i svet je možda dobar, ali ne i za Superligu Srbije, jer večitima (u ovom slučaju Crvenoj zvezdi), nažalost, nije po volji.

Kako to obično biva, u inostranstvu ga izuzetno cene i poštuju, a u Srbiji provlače kroz najgore blato, pa se tako nije našao na listi kandidata za 172. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana koji je na programu u subotu.

Kurir sport / J.M.

Bonus video:

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track