GEST VREDAN DIVLJENJA BIVŠEG ASA PARTIZANA: Ovako se delima pomaže srpski narod na Kosovu i Metohiji! SVAKA ČAST
Foto: Privatna arhiva

BRAVO

GEST VREDAN DIVLJENJA BIVŠEG ASA PARTIZANA: Ovako se delima pomaže srpski narod na Kosovu i Metohiji! SVAKA ČAST

Fudbal -

Fondacija "Nenad Marinković" organizovala je akciju "Zapis zajedništva" u cilju uključivanja dece sa Kosova i Metohije u aktivnosti njihovih vršnjaka u Beogradu i pružanju jednake šasne svima za uspeh u sportu i obrazovanju.

Pedeset članova škole fudbala "Zmajevi" iz Gračanice posetilo je Fudbalski klub Partizan, Kalemegdan i zoološki vrt u prestonici Srbije, a tom prilikom mališani su se družili sa glumcem Milanom Vasićem.

- Cilj osnivanja fondacije “Nenad Marinkovic” bio je da okupi stručnjake iz oblasti nauke, sporta, obrazovanja i umetnosti, a sve u cilju da deca sa teritorije Republike Srbije dobiju podjenaku šansu i jednake uslove za razvoj, bavljenje sportom i obrazovanje - poručio je Nenad Marinković, nekadašnji fudbaler Partizana i osnivač fondacije.

Nenad Marinković
foto: Privatna arhiva

Bivši mladi reprezentativac naše zemlje ima jasnu viziju i cilj kako da pomogne najmlađima.

- Akcija “Zapis zajedništva” je jedna od modela rada fondacije, koja uz tim stručnjaka pruža mogućnost da svako dete kroz "karavane" proba sport koji voli i da ujedno učestvuje na interaktivnim radionicama koje u cilju imaju da pospešuju pozitivne društvene norme i da utiču kako na sportko, tako i na zdravstveno stanje i obrazovanje u školskom uzrastu, odnosno na decu od prvog do osmog razreda osnovne skole. Cilj akcije je da javnosti pošaljemo poruku i apel za ono što je potrebno našem društvu, pogotovo za naš narod na Kosovu i Metohiji. Voleo bih da pozivam sve društveno odgovorne kompanije da se odazovu akciji fondacije - rekao je Nenad Marinković.

Nenad Marinković
foto: Privatna arhiva

Škola fudbala Zmajevi FK Polet iz Lapljeg sela broji oko 130 članova, a u Beograd je došlo njih 50 uzrasta od 7 do 10 godina.

Škola postoji 15 godina i jedna je od najvećih na Kosovu i Metohiji. Pohađaju je deca iz Lapljeg sela, Ugljara, Preoca i Starog Gracka. Učestvuju na velikom broju turnira i prijateljskih utakmica širom Srbije, a nekoliko puta su bili gosti u Banja Luci.

Nažalost, uskraćeni su da imaju ligu u selekcijama pionira, kadeta i omladinaca, jer to zahteva putovanja van teritorije u kojoj se nalaze, odnosno velike finansijske troškove.

Kurir sport

Bonus video:

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track