DAN KADA JE CEO SVET PONAVLJAO IME - DUŠAN TADIĆ! Kapiten Srbije odigrao UTAKMICU KARIJERE i uručio legendi ISPISNICU iz Reala
Foto: Profimedia

MAESTRO

DAN KADA JE CEO SVET PONAVLJAO IME - DUŠAN TADIĆ! Kapiten Srbije odigrao UTAKMICU KARIJERE i uručio legendi ISPISNICU iz Reala

Fudbal -

Kapiten reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, odigrao je veliki broj kvalitetnih utakmica u kojima je napravio razliku na terenu, a od gomile takvih, ističe se partija protiv Reala u Madridu.

Navijači kraljevskog kluba mogli su samo da se poklone Srbinu, skinu kapu i kažu "bravo, majstore", nakon što je njihov tim pregažen u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

Nakon što je prva utakmica u Amsterdamu završena rezultatom 2:1 za Real, delovalo je da bi ekipa koju je usred sezone od Đulena Lopetegija preuzeo Santjago Solari, kao domaćin mogla lako da dođe do narednog kola.

1 / 12 Foto: AP

Ali, 5. marta 2019. godine, Tadić je učinio sve da se to ne dogodi.

Broj 10 pisao je ispod njegovog prezimena na dresu, ali i pored njegovog imena u gotovo svim izdanjima novina koje su izašle sutradan.

Bilo je pravo uživanje gledati majstora kako "pleše" po terenu, pravi šou za navijače, a pakao protivničkim igračima. Driblinzi, piruete, magična dodavanja, dve asistencije i prelep gol.

Ajaks je pobedio rezultatom 4:1 pred blizu 80.000 navijača na stadionu "Santjago Bernabeu". Tadić je bio asistent kod golova Hakima Zijeha u sedmom i Davida Neresa u 18. minutu, a onda je u 62. minutu i sam bio strelac.

Marko Asensio je smanjio na 3:1 u 70. minutu, ali samo dva minuta kasnije Lase Šone je postavio konačan rezultat.

Ajaks je prošao u četvrtfinale, a Tadićevu partiju su prerpičavali ljubitelji fudbala širom sveta. Postao je tek deveti fudbaler u istoriji koji je od uglednog "Lekipa" ocenjen čistom desetkom, što puno govori o predstavi srpskog maestra u Madridu.

Ajaks je te sezone bio šampion Holandije i osvajač Kupa, a u polufinalu Lige šampiona zaustavjeni su u polufinalu kada je Lukas Moura u Amsterdamu bio strelac gola za prolazak Totenhema u finale u poslednjim sekundama utakmice.

Tadić je bio najbolji strelac ekipe sa 28 golova u prvenstvu, a 38 ukupno, a uz to je imao i 23 asistencije.

Nastao opšti haos u Realu

Kada je reč o Realu, priča se da je upravo revanš sa Ajaksom izazvao odlazak legendarnog Serhija Ramosa.

Čuveni defanzivac je u 90. minutu prve utakmice, namerno dobio žuti karton kako bi suspenziju odradio u revanšu i potom bio spreman za četvrtfinale. Ispostavilo se da je bio i više nego potreban svom timu, a sebi je napravio problem na poluvremenu.

Trenutak kada je Ramos dobio žuti karton u Amsterdamu
Trenutak kada je Ramos dobio žuti karton u Amsterdamufoto: AP

Navodno, gazda kluba, Florentino Perez, u pauzi između dva poluvremena je došao u svlačionicu kako bi kritikovao fudbalere zbog lošeg rezultata. To je zasmetalo Ramosu koji je takođe bio prisutan, pa je zbog toga nastala svađa.

- Rešiću se ja tebe - poručio je navodno Perez.

- Odlično! Isplati me i ja ću da odem. Sve sam dao za ovaj klub i za tebe. Sramota - odgovorio je Ramos.

Iskusni defanzivac je imao još dve godine ugovora, a zbog situacije iz svlačionice njihov odnos nije bio isti. Perez je doneo odluku da Ramosu ne bude produžen ugovor, zbog čega je posle 16 godina otišao iz kluba i prešao u Pari Sen Žermen.

Kurir sport

Bonus video:

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track