NEMCI U PANICI ZBOG ALEKSANDRA PAVLOVIĆA: Srbija je prva zadala udarac! Kakva će biti reakcija FS Nemačke? U velikom su strahu!
Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

dva puta

NEMCI U PANICI ZBOG ALEKSANDRA PAVLOVIĆA: Srbija je prva zadala udarac! Kakva će biti reakcija FS Nemačke? U velikom su strahu!

Fudbal -

Nemački mediji sa velikom pažnjom pišu o Aleksandru Pavloviću, fudbaleru Bajerna, za kojeg je veliki interes pokazao FS Srbije.

Aleksandar Pavlović
foto: Eduard Martin / imago sportfotodienst / Profimedia

Nižu se pohvale na račun 19-godišnjeg Srbina rođenog u Nemačkoj koji je prošao celokupnu školu Bajerna i ove sezone debitovao u prvom timu kod trenera Tomasa Tuhela. Ali, isto tako, tamošnji novinari se pitaju za čiju reprezentaciju će igrati Aleksandar Pavlović, da li za srpsku, ili nemačku.

Nemci su u panici, može se slobodno reći, posle objave direktora A reprezentacije Srbije Stevana Stojanovića, da je boravio u Minhenu i imao sastanak sa Aleksandrom Pavlovićem i njegovim roditeljima. FSS je izašao u javnost, ne želeći bilo šta da krije, jer je porodica Pavlović tražila vreme do septembra, kako bi mladi Aleksandar na miru odlučio hoće li igrati za Nemačku, državu u kojoj je rođen, ili za Srbiju, zemlju svog porekla.

Prema pisanju magazina Kiker, Aleksandar Pavlović nije u fokusu selektora Nemačke Julijana Nagelsmana. Valja pomenuti da kod istog trenera u Bajernu, mladi fudbaler nije bio ni blizu prvog tima, sve dok u klub nije došao Tomas Tuhel. Izvesno je da Aleksandar Pavlović neće igrati za Pancere protiv Francuske i Holandije u martu. Umesto toga, trebalo bi da debituje za Nemačku U21 reprezentaciju protiv selekcije tzv. Kosova i Izraela.

Aleksandar Pavlović
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Nemci smatraju da bi za njihovu državu i Savez bio gorak udarac ako Aleksandar Pavlović izabere da igra za Srbiju, piše portal Sport1. Podsećaju, da je nedavno talenat iz Nirnberga Džan Uzun odlučio da u budućnosti igra za reprezentaciju Turske, zemlju svojih roditelja. Nešto ranije, još jedan talenat poreklom iz Turske, a rođen i fudbalski školovan u Nemačkoj Kenan Ildiz, ponikao u Bajernu, danas član Juventusa, doneo je odluku da igra za zemlju svojih predaka. On i Uzun su najbolji prijatelji i prošli su sve omladinske kategorije Nemačke, ali će u A reprezentaciji nositi dres Turske.

Srbija se kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, igraće u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Sigurno je da će uspeh Orlova na EURO u Nemačkoj biti jasna poruka za Aleksandra Pavlovića, poručio je razgovoru za Kurir Dragoslav Stepanović. Ukoliko Srbija ostvari dobar rezultat, samim tim će i odluka mladog fudbalera o svojoj reprezentativnoj budućnosti biti lakša.

Aleksandar Pavlović
foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Ono što je sigurno jeste da Srbija i FSS sada moraju da budu strpljivi. Uradili su sve što je trebalo i što je bilo do njih. Sada je na potezu FS Nemačke. Ne treba zaboraviti da je Aleksandar Pavlović odigrao dve utakmice za selekciju do 20 godina. Činjenica je da se u A tim vratio Toni Kros koji igra na mestu Aleksandra Pavlovića i da će morati da se strpi, ukoliko želi da ga u reprezentaciju pozove selektor Julijan Nagelsman. Ne treba zaboraviti da Nemačka ima veliki broj kvalitetnih fudbalera i ogroman broj opcija u veznom redu.

Kurir sport/Kicker/Sport1

00:45

Šta su poručili selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten Orlova Dušan Tadić uoči današnje utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track