NEMAČKA U ŠOKU! PITALI SU PAVLOVIĆA DA LI ĆE OBUĆI DRES NJIHOVE REPREZENTACIJE: Ovaj odgovor mladog asa Bajerna - NISU OČEKIVALI
Foto: Eduard Martin / imago sportfotodienst / Profimedia

OVO SU SVI ČEKALI

NEMAČKA U ŠOKU! PITALI SU PAVLOVIĆA DA LI ĆE OBUĆI DRES NJIHOVE REPREZENTACIJE: Ovaj odgovor mladog asa Bajerna - NISU OČEKIVALI

Fudbal -

Aleksandar Pavlović, 19-ogodišnji fudbaler Bajerna, još nije odlučio za koju reprezentaciju će igrati u budućnosti.

Aleksandar Pavlović
foto: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia

Srbija želi Aleksandra Pavlovića (19), ali i Nemačka nema nameru da se tek tako odrekne kvaliteta mladog fudbalera.

Posle utakmice Bajerna sa Lacijom u Ligi šampiona mladi Aleksandar Pavlović dao je izjavu za portal T-online. Oni su podsetili na njegovu raniju izjavu da bi ostvario san i da bi bilo veoma lepo da zaigra za Nemačku.

Ipak, posle utakmice sa Lacijom Aleksandar Pavlović bio je daleko rezervisaniji i oprezniji, kada ga je nemački novinar pitao za koju će reprezentaciju igrati, odnosno da li će to biti Nemačka, ukoliko dobije poziv za prijateljske utakmice u martu.

- Videćemo da li će se to desiti. Ne znam još ništa o tome - rekao je kroz smešak Aleksandar Pavlović.

Ova njegova izjava totalno je šokirala i ohladila Nemce i pokazala da FS Srbije dobro stoji, kada je u pitanju reprezentativna budućnost mladog fudbalera Bajerna. Opet, niti Srbija, niti Nemačka, znaju da nema razloga za slavlje, jer velika borba za ovog momka tek predstoji.

Govorio je potom Aleksandar Pavlović o utakmici protiv Lacija.

- Nikada nemam tremu. Više sam srećan što sam dobio priliku da igram i imam želju da pokažem šta sve mogu.

Aleksandar Pavlović, Leon Gerecka, Leon Gorecka
foto: kolbert-press/Ulrich Gamel / imago sportfotodienst / Profimedia

Aleksandar Pavlović ima veliku podršku saigrača u Bajernu, a otkrio je i ko mu je uzor od kolega sa kojima deli svlačionicu.

- Želim da napredujem fizički i da popravim defanzivu. Da budem kao Leon Gerecka, on je mašina - objasnio je Pavlović.

Dalje nemački novinari, pitaju se da li selektor Julijan Nagelsman greši što ne zove Aleksandra Pavlovića u A tim. Smatraju da on ima mesta i da bi uz Tonija Krosa i Ilkaja Gundogana mogao još više da napreduje, znatno više nego u selekciji do 21 godine, gde će ruku na srce imati minutažu i prostor da pokaže koliko zna.

Podseća novinar portala Skaj da je bivši selektor Joakim Lev pozvao Džamala Musijalu u A reprezentaciju kada je imao 18 godina i vodio ga na Evropsko prvenstvo 2021. Tada je Musijala imao ponudu Engleske i Nemci nisu želeli da se kockaju. Sada su u istoj situaciji za Pavlovića, s tim da umesto Engleske za protivnika imaju Srbiju i tamošnji Fudbalski savez.

Lazar Samardžić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Upozoravaju da je veliki talenat nemačkog fudbala i zvezda Nirnberga Džan Uzun (18) prihvatio poziv selektora Turske Vićenca Montele koji mu je obećao da će ga voditi na Evropsko prvenstvo. Mladi Uzun je rekao da je "slušao svoje srce" i da je zato izabrao Tursku.

Dalje, novinar Skaja osvrnuo se i na rad FS Nemačke u bližoj prošlosti i optužuje čelnike da su imali očajnu procenu i da je to zabrinjavajuće, posebno kada su u pitanju fudbaleri ponikli u toj državi, ali sa dvojnim državljanstvom. Pišu da je zbog toga Nemačka ostala bez velikih fudbalskih talenata kakvi su Kenan Jildiz (18/Juventus/Turska), Lazar Samardžić (22/Udineze/Srbija) i Malik Tilman (22/Bajern/SAD).

Kurir sport/T-online/Sky.de

05:43

Vlahović, Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track