ZAGREB NA NOGAMA: Dinamo dočekuje PAOK! Navijačima iz Grčke zabranjen dolazak na Maksimir, ali...
Foto: Saša PAvlić

Liga konferencija

ZAGREB NA NOGAMA: Dinamo dočekuje PAOK! Navijačima iz Grčke zabranjen dolazak na Maksimir, ali...

Fudbal -

Fudbaleri Dinama iz Zagreba večeras od 21 čas dočekuju PAOK u osmini finala Lige konferencija.

Ovaj dvoboj, sem onog sportskog dela, pobuđuje pažnju i zbog navijača dva kluba. Poznato je da su navijači PAOK-a u bratskim odnosima sa navijačima Partizana, dok sa druge strane BBB iz Zagreba imaju blizak odnos sa pristalicama Panatinaikosa.

Ipak, bar zvanično, gostujućih navijača neće biti ni u Zagrebu ni u Solunu.

Hrvatska policija je sedam dana uoči meča obavestila grčki klub da navijačima tog tima neće biti dozvoljeno da dođu u Zagreb, pre svega zbog bojazni da bi sa njima u glavni grad Hrvatske mogli da dođu i grobari.

Ista zabrana se odnosi i na navijače Dinama za revanš na "Tumbi" u Solunu.

- PAOK je zvanično obavešten da je UEFA prihvatila zahtjev hrvatske policije za zabranu kretanja navijača na utakmicu Dinamo Zagreb – PAOK, zbog istorije i napada na službeni autobus 2010. godine, ali i zbog događaja koji su se desili ljetos - navodi se u saopštenju PAOK-a.

Ipak, navijači često pronalaze alternativne načine da dođe do željenog mesta, pa ne bi trebalo da čudi ukoliko se PAOK-ove pristalice pojave na Maksimiru.

Odluka o zabrani nije iznenađenje imajući u vidu, pre svega, događaje iz Atine prošlog leta kada je u tuči pristalica Dinama i AEK-a, smrtno stradao 29-godišnji navijač grčkog kluba Mihalis Kacuris.

I mimo toga, Dinamo i PAOK imaju istoriju. Tako je 2010. godine u Zagrebu zapaljen autobus sa simpatizerima PAOK-a. Pet godina kasnije, pristalice PAOK-a su ponovo stigle u Zagreb, ali na meč protiv Lokomotive. U oba slučaja su i grobari bili sa grčkim navijačima.

Kurir sport

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track