RAJKOVIĆ, PA SVI OSTALI! Niko u Evropi ne brani penale kao srpski golman!
Foto: Bagu Blanco/Pressinphoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia

majstor

RAJKOVIĆ, PA SVI OSTALI! Niko u Evropi ne brani penale kao srpski golman!

Fudbal -

I ptice na grani znaju da će Dragan Stojković Piksi biti na mukama kada bude birao startnu "jedinicu" reprezentacije Srbije. Svi naši golmani briljiraju, a jedan je - majstor za penale! U pitanju je Predrag Rajković koji je skinuo jedanaesterac na meču protiv Barselone i zaradio status najboljeg golmana u Evropi kada su penali u pitanju.

Barsa jeste savladala Majorku rezultatom 1:0, ali je Rajković briljirao i uspeo je da zaustavi udarac Ilkaja Gundogana sa bele tačke.

Nije ovo prvi put da srpski golman briljira kada su penali u pitanju. Čak naprotiv, Rajković je za pet godina odbranio čak devet penala (sedam za ekipu Remsa, dva za Majorku), skinuo je skalp Barseloni i Real Madridu sa bele tačke ("kraljevskom" klubu prošle sezone) i na taj način izbio je na prvo mesto golmana u Evropi kada se gledaju intervencije prilikom udaraca sa bele tačke.

Zaista, sjajan poduhvat čuvara mreže koji je još na Mundijalitu 2015. godine na kom su se "Orlići" popeli na krov sveta dokazao da je specijalista za penale. Sada je sve to preneo i na klupski nivo!

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track