"MORAĆU NA HEMOTERAPIJE..." Fudbaler koji je jednom pobedio opaku bolest, PONOVO IMA RAK! Prolazi kroz novi PAKAO!
Foto: Sebastian Räppold/Matthias Koch / imago sportfotodienst / Profimedia

tužne vesti

"MORAĆU NA HEMOTERAPIJE..." Fudbaler koji je jednom pobedio opaku bolest, PONOVO IMA RAK! Prolazi kroz novi PAKAO!

Fudbal -

Holandski fudbaler Žan-Pol Botijus (29) potvrdio je da ponovo ima rak! Već jednom je pobedio opaku bolest, ali se nažalost vratila. Moraće da ide na hemoterapije i na rehabilitaciju i svi se nadaju da će još jednom izaći kao pobednik iz ove borbe.

U septembru 2022. godine je saopštio da ima rak testisa i samo četiri nedelje kasnije se vratio i zaigrao u dresu Herte. Svi su zajedno sa njim slavili taj veliki uspeh. Na kraju sezone nije došlo do produžetka saradnje, pa je odlučio da se vrati u domovinu i trenirao je individualno u Roterdamu. A, onda je potvrdio loše vesti...

Rak se vratio i nova borba za njega počinje. "Ovo znači da ću morati na hemoterapije i na novu rehabilitaciju", otkrio je Botijus i dodao da ima pozitivno razmišljanje i da jedva čeka ponovo da zaigra pred punim tribinama.

Dobio je podršku mnogih na društvenim mrežama i svi se nadaju da će ponovo da pobedi. On je prošao kroz školu Fejenorda i upravo je za taj tim profesionalno zaigrao prvi put. Onda je otišao u Bazel, pa na pozajmicu u Genk i onda se vratio u Fejenord. Posle dobre sezone u Holandiji prešao je u Nemačku i tamo je igrao za Majnc i Hertu. Za reprezentaciju Holandije odigrao je jedan meč. Debitovao je na prijateljskom meču protiv Francuske 2014. godine. Bio je i na širem spisku selektora Luja van Gala za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track