Aleksandar Pavlović nalazi se u centru pažnje nemačke, ali i srpske sportske javnosti.

pavlovic.jpg
Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Julijan Nagelsman objaviće spisak za prijateljske utakmice u martu protiv Francuske (23. mart) i Holandije (26. mart), na kojem će biti Aleksandar Pavlović. Uradio je to posle pritiska medija, jer je Srbija pokušala da 19-ogodišnjeg zadnjeg veznog Bajerna privoli da u martu obuče dres Orlova.

Prema poslednjim informacijama iz Nemačke, Aleksandar Pavlović ozbiljan je kandidat za člana reprezentacije Pancera na Evropskom prvenstvu, koje će od 14. juna do 14. jula biti organizovano u toj zemlji.

Podeljena su mišljenja u Nemačkoj vezano za Aleksandra Pavlovića. Dok novinari agituju i vrše pritisak na selektora Julijana Nagelsmana, dotle legende tamošnjeg fudbala i bivši reprezentativci imaju drugačiji stav.

profimedia0850536637.jpg
SVEN HOPPE / AFP / Profimedia 
foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Nekadašnji trener Partizana sa kojim je izborio ulazak u Ligu šampiona 2003. godine Lotar Mateus smatra da Aleksandar Pavlović nema mesta na spisku igrača za Evropsko prvenstvo. Legenda Bajerna i reprezentacije Nemačke nije govorio uvijeno, već krajnje direktno.

- Aleksandar Pavlović igra odlično u poslednje vreme, to mora da se priznati, ali ne treba tom dečaku podizati glavu. Mislim da još nije kandidat za reprezentaciju. S povratnikom Tonijem Krosom, kapitenom İlkajem Gundoganom, Leonom Gereckom i Paskalom Grosom, ima dovoljno kandidata za igranje na poziciji "šest" ili "osam" - napisao je Lotar Mateus u svojoj kolumni za TV kanal "Sky".

profimedia0829096108.jpg
Noah Wedel / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Noah Wedel / imago sportfotodienst / Profimedia

Slično mišljenje ima još jedna legenda reprezentacije i Bajerna Mario Bazler koji je govorio o Pavloviću u svom podcastu “Basler ballert”. On je bio još suroviji od Mateusa u oceni mladog igrača Bajerna i njegovom igranju za Nemačku na EP.

- Ne želim da čujem da takvog igrača vode na Evropsko prvenstvo. Zato vas molim, poslušajte me. Pustimo ga da prođe sezona i da stekne iskustvo, ali nemojmo opet mnogo da sanjamo. On je veliki talent, veliki fudbaler, ali tek nakon Evropskog prvenstva možete da ga pozovete u reprezentaciju - poručio je Mario Bazler.

Nemački novinari pišu da bi Srbija sigurno iskoristila priliku da Aleksandra Pavlovića povede na Evropsko prvenstvo, ukoliko to ne učini Nemačka. Mladić ima srpsko poreklo i pasoš Srbije, FSS ne krije da ga želi u redovima Orlova. Hoće li to dočekati? Teško. Nemci neće propustiti priliku da ga blindiraju.

Kurir sport/Kreiszeitung

Kurir Dušan Tadić posle poraza od Mađarske