KLUB IZ DELA NEMAČKE KOJI JE PRKOSIO HITLERU PIŠE NAJLEPŠU FUDBALSKU BAJKU! Trećeligaš ruši velikane i sanja o ČUDU I TROFEJU!
Foto: Fabian Kleer / imago sportfotodienst / Profimedia

majstori za kup

KLUB IZ DELA NEMAČKE KOJI JE PRKOSIO HITLERU PIŠE NAJLEPŠU FUDBALSKU BAJKU! Trećeligaš ruši velikane i sanja o ČUDU I TROFEJU!

Fudbal -

"Maleni" Sarbriken, klub iz treće lige Nemačke i dela ove zemlje koji je tokom nacističkih dana prkosio Adolfu Hitleru, piše najlepšu fudbalsku bajku.

Fudbaleri ove ekipe stigli su do polufinala Kupa Nemačke i to pošto su posle Bajerna iz Minhena i Ajntrahta iz Frankfurta srušili i Borusiju Mehengladbah koju su savladali sa 2:1.

Naravno, bajka ne bi bila bajka da gol nije pao u - 93. minutu! Vratio se Sarbriken iz minusa, Mehengladbah je poveo preko Robina Haka u 8. minutu, izjednačio je Amin Naifi tri minuta kasnije, da bi Kaj Brunker svojim golom u sudijskoj nadoknadi utakmice doveo stadion u fazu ekstaze! Sarbriken će u polufinalu Kupa igrati protiv Kajzerslauterna, još jednog posrnulog nemačkog velikana koji je trenutno na 15. mestu "Cvajte", te su snovi o ulasku u finale i potencijalnom trofeju više nego realni.

Sarbriken, FK Sarbriken
foto: Fabian Kleer / imago sportfotodienst / Profimedia

Šta mi zapravo znamo o Sarbrikenu?

Klub dolazi sa samog juga Nemačke, iz oblasti Sarland koja je ostala upamćena u Drugom svetskom ratu kada je prkosila Adolfu Hitleru i tadašnjoj nacističkoj državi. Prkosili su Hitleru i Trećem rajhu, te su bili sklonište za neonaciste, a Sarbriken je kao klub tada već uveliko postojao. Osnovan je 18. aprila 1903. godine i tokom duge istorije imao je zapažene rezultate, čak i u Evropi.

Igrao je Sarbriken Kup evropskih šampiona, dobijao je velikane poput Real Madrida, a sada zauzima deveto mesto u trećem rangu nemačkog fudbala.

Vrednost tima prema sajtu "Transfermarkt" iznosi svega 6,68 miliona evra, a najskuplji igrač je Luka Kerber koji vredi "simboličnih" 700.000. To nije sprečilo ovu ekipu da stigne u samu završnicu Kupa, a dokle će stići - ostaje da se vidi...

Sarbriken, FK Sarbriken
foto: Sebastian Bach / imago sportfotodienst / Profimedia

Sarbriken će, kao što smo rekli, igrati protiv Kajzerslauterna u polufinalu Kupa, dok će drugi par činiti Bajer Leverkuzen i Fortuna Dizeldorf.

Kurir sport / Mozzart sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track