PARTIZAN IZGUBIO OD NAPRETKA I OSTAO BEZ PRVOG MESTA: Kruševljani slave tri boda u Humskoj, Zvezda novi lider
Foto: Starsport

SUPER LIGA SRBIJE

PARTIZAN IZGUBIO OD NAPRETKA I OSTAO BEZ PRVOG MESTA: Kruševljani slave tri boda u Humskoj, Zvezda novi lider

Fudbal -

Fudbaleri Partizana poraženi su od Napretka rezultatom 1:0 u Humskoj, u 25. kolu Super lige Srbije.

Utakmicu je obeležio veliki broj neobičnih i spornih odluka sudije Nikole Radakovića i njegovih pomoćnika. Na poluvremenu je Igor Duljaj pokazao šta misli o arbitrima, a najviše pažnje izazvala je situacija u 69. minutu kada je Nemanja Nikolić oboren pred golom rivala.

Posle 25. kola Partizan ima 60 bodova i više ne drži situaciju u svojim rukama, pošto je Crvena zvezda posle pobedu u Nišu novi lider na tabeli (2:0) sa 62 boda.

Prvu priliku na utakmici imao je Samed Baždar, mladi fudbaler Partizana koji je nedavno dobio poziv za A tim reprezentacije Srbije. Crno-belima se isplatio pritisak, oduzeli su loptu na polovini rivala, a Baždar je u kratkom periodu uputio tri udarca ka golu.

Prvo je golman Savić odbranio njegov šut sa distance, pa je u nastavku akcije učinio istu stvar, nakon što je Baždar došao do lopte pred njegovim golom.

Međutim, dobar start utakmice nije doneo ništa Partizanu, a Napredak je u prvom delu pokazao da nije došao u Humsku sa namerom da se isključivo brani.

1 / 19 Foto: Starsport

Nekoliko dobrih situacija su imali gosti i pre vodećeg gola, a do prednosti su stigli u 33. minutu.

Majdevac se dobro snašao pred golom Jovanovića. To je bio njegov treći gol u Super ligi Srbije nakon što je u Napredak stigao iz Debrecena u januaru ove godine.

Usledili su protesti fudbalera i trenera Partizana zbog toga što su smatrali da je sudija Nikola Radaković propustio odluku da dosudi prekršaj neposredno pre gola gostiju, a najburnije su reagovali Natho i Igor Duljaj.

Ređale su se prilike Partizana u drugom delu. Crno-beli su igrali bolje nego u prvih 45 minuta, a sredinom drugog poluvremena postalo je prilično neverovatno da nisu stigli do izjednačenja. Kalulu, Baždar, Zahid... stativa, prečka i brojne odbrane Savića sprečile su pogodak crno-belih.

A, onda je u 69. minutu sudija Radaković odlučio da ne pokaže na belu tačku nakon duela Nikolića i Savića u kaznenom prostoru Napretka.

Napadač Partizana je stigao do lopte, a potom je oboren od strane golmana gostiju. Čekao je glavni arbitar na intervenciju iz VAR sobe, međutim VAR sudije Momčilo Marković i Miloš Karadžić nisu obavestile kolegu da bi trebalo da pogleda situaciju pa je utakmica nastavljena.

Nastavio je Partizan da napada, pravio je šanse, malo ređe u odnosu na prvi deo drugog poluvremena, ali nije uspeo da dođe do izjednačenja.

U samoj završnici, pomoćnom treneru domaćeg tima, Marku Jovanoviću, pokazan je crveni karton zbog prigovora nakon odluke da bude dosuđen prekršaj nad fudbalerom Napretka.

Crno-beli su u samoj zavšrnici još jednom tražili penal, ovog puta su "reklamirali" igranje rukom defanzivca Kruševljana.

Partizan - Napredak 0:1 (0:1)

Beograd: Stadion Partizana u Humskoj

Strelac: Majdevac u 33. minutu.

Sudija: Nikola Radaković.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Filipović, Antić (od 80. Janković) - Ovusu (od 57. Nikolić), Kastiljo (od 46. Zahid), Natho - Goh, Kalulu, Baždar. Trener: Igor Duljaj.

NAPREDAK: Savić - Jovanović, Stevanović, Vukajlović, Bastajić (od 82. Jovanović), Blagojević (od 82. Marinković), Zličić, Ljubomirac, Marjanović (od 69. Krstić), Marinković, Majdevac (od 51. Stanojlović). Trener: Vladimir Gaćinović.

Drugo poluvreme:

96. minut - Kraj utakmice!

94. minut - Odlično je reagovao Savić još jednom nakon pokušaja Kalulua. Dobili su crno-beli korner, nakon kojeg su još jednom crno-beli tražili penal, ovaj put su tražili igranje rukom.

90. minut - Nadoknada vermena je šest minuta.

88. minut - Sudija Radaković je pokazao crveni karton Marku Jovanoviću, pomoćnom treneru Partizana zbog prigovora nakon dosuđenog prekršaja nad fudbalerom Napretka.

86. minutu - Drugi put na ovoj utakmici Goh loše šutira iz dobre situacije. Sve je za njega završio Kalulu, ali lopta je završila visoko iznad gola.

Partizan, Napredak
foto: Starsport

84. minut - Nešto sporiji minuti crno-belih nakon što su ređali šanse za gol.

76. minut - Baždar je još jednom šutirao, ovaj put pored gola nakon povratnog dodavanja Nikolića.

69. minut - Tražili su penal fudbaleri i navijači Partizana zbog duela Savića i Nikolića. Sudija Radaković nije pokazao na belu tačku, a u VAR sobi su pregledali situaciju.

Nikolić je stigao prvi do lopte, a nakon duela sa golmanom Napretka završio je na zemlji. VAR sudije, Momčilo Marković i Miloš Karadžić, nisu signalizirale glavnom arbitru da bi trebalo da pogleda situaciju, pa je utakmica nastavljena.

66. minut - Ređaju se šanse pred golom Napretka... Nova dva pokušaja je imao Baždar, prvo sa ivice kaznenog prostora, a potom i glavom. Oba puta je Savić dobro reagovao.

Partizan, Napredak
foto: Starsport

63. minut - Postaje neverovatno da Partizan još uvek nije došao do izjednačenja. Opet su domaći fudbaleri pogodili okvir gola pošto je lopta nakon udarca Zahida pogodila prečku.

61. minut - Još jedna pauza. Kao i u prvom poluvremenu, Svetozar Marković ima problem. Ovaj put kapiten Partizana krvari nakon sudara sa Ljubomircem.

57. minut - Nemanja Nikolić je na terenu umesto Ovusua.

55. minut - I još jedna odlična situacija pred golom Napretka. Prvo crno-beli uspeli ni da upute udarac, ali su dobili korner, nakon kojeg je Baždar pogodio stativu sa nekoliko metara od gola.

53. minut - Goh je imao dobru situaciju, ali se spetljao i loše šutirao pa nije bilo opasnosti po Savićev gol.

51. minut - Utakmica je prekinuta zbog povrede Majdevca. Fudbaler Napretka je pao na teren i žalio se na povredu, a trener Gaćinović je morao da napravi promenu. Na terenu je Stanojlović.

Pogledajte buran detalj na kraju prvog poluvremena:

48. minut - Neverovatan promašaj Kalulua! Odličan prodor nije krunisao golom, pošto je u poslednjem kontaktu sa loptom dao sebi prejak for, pa je golman Savić uspeo da dođe do nje.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Prvi napad u nastavku je imao Partizan.

Igor Duljaj je na teren poslao Zahida umesto Kastilja.

Prvo poluvreme:

47. minut - Poslednju šansu u prvom poluvremenu su crno-beli imali posle prekida. Natho je poslao loptu u kazneni prostor, a Kastiljo ju je udarcem glavom poslao pored gola.

Ovako je Napredak došao do prednosti:

45. minut - Stigao je Partizan do još jednog kornera nakon što je izblokiran šut Goha. Savić je reagovao, a sudija Radaković je dosudio prekršaj u napadu.

40. minut - Nova velika prilika za domaći tim. Stojković je loše šutirao iz dobre pozicije, pa je Savić uspeo da upiše novu odbranu.

39. minut - Natho je šutirao, a lopta je nakon njegovog udarca i bloka završila u korneru. Ubrzo je šutirao i Antić, a lopta je završila u Savićevim rukama.

33. minut - GOL!

Napredak vodi rezultatom 1:0! Majdevac je doneo prednost gostima, odlično se snašao u kaznenom prostoru Partizana.

Burno su reagovali crno-beli posle pogotka, najžešće su protestovali Duljaj i Natho zbog duela na sredini terena koji je prethodio pogotku. Fudbaleri i trener Partizana smatrali su da je sudija Radaković propustio da dosudi faul.

1 / 8 Foto: Starsport

29. minut - Kalulu je završio na zemlji nakon duela sa defanzivcem Napretka u kaznenom prostoru, tražio je penal, ali sudija je procenio da kontakt nije bio dovoljan i nije ni pomislio da pokaže na belu tačku.

27. minut - Još jedna šansa za goste, lopta je završila preko gola ovog puta.

25. minut - Majdevac je imao veliku priliku za Napredak. Jovanović je odlično reagovao, a sudija Radaković je posle reakcije pomoćnog sudije dosudio ofsajd. Da je lopta završila u golu, bilo bi posla za sudije u VAR sobi.

22. minut - Svetozar Marković je završio na zemlji nakon starta Ljubomirca. Defanzivac crno-belih se uhvatio za zglob leve noge, a kapiten Napretka nije dobio žuti karton.

20. minut - Gledaoci mogu da budu zadovoljni tempom u prvom delu prvog poluvremena. Bastajić je još jednom šutirao nakon što je Ovusu pogrešio i omogućio Napretku polukontru.

14. minut - Imao je i Napredak prvi priliku. Odlično su se sašli Kruševljani pored aut linije na desnoj strani terena, a u završnici nije najbolje reagovao Bastajić. Jovanović je zabeležio prvu odbranu.

Partizan, Napredak
foto: Starsport

12. minut - Pokušao je i Aranđel Stojković, ali je loptu poslao preko gola. Partizan pokušava što pre da dođe do pogotka i tako obezbedi sebi lakši nastavak meča.

8. minut - Imao je i Napredak prvi korner, ali ništa ozbiljnije nije napravio.

6. minut - Isplatio se pritisak crno-belima, oduzeli su loptu rivalu, a Samad Baždar je u kratkom periodu u putio tri udarca ka golu Napretka. Prvi sa distance je odbranio golman Savić, a mladi fudbaler Partizana u nastavku akcije je još dva puta pokušao da ugrozi gol protivničke ekipe.

Partizan, Napredak
foto: Starsport

2. minut - Prvi korner na utakmici imao je Partizan. Kaluluov pokušaj centaršuta je izblokiran, a udarac iz ugla je izveo Natho, a crno-beli nisu bili opasni po gol rivala.

1. minut - Počela je utakmica! Prvi posed imali su fudbaleri Napretka.

Partizan, Napredak
foto: Starsport

SASTAVI:

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Filipović, Antić - Ovusu, Kastiljo, Natho - Goh, Kalulu, Baždar. Trener: Igor Duljaj.

NAPREDAK: Savić - Jovanović, Stevanović, Vukajlović, Bastajić, Blagojević, Zličić, Ljubomirac, Marjanović, Marinković, Majdevac. Trener: Vladimir Gaćinović.

Crno-beli se vraćaju u Humsku nakon remija u večitom derbiju na stadionu "Rajko Mitić", a protiv Kruševljana će pokušati da obezbede ostanak na prvom mestu i nakon ove runde takmičenja u elitnom rangu srpskog fudbala.

Kruševljani su u Beograd stigli sa 11. mesta nakon remija na teškoj utakmici protiv TSC-a.

Igor Duljaj, trener Partizana, govorio je uoči utakmice o zdravstvenom stanju njegove ekipe.

- Što se utakmice tiče sledeće, mi imamo dosta problema, postavljalo se pitanje zašto sam vršio izmene, ali neki su igrali polu-zdravi, tako da... Imamo problema sa igračima kao što su Saldanja, Zahid i pod znakom pitanja je Svetozar Marković. Saldanja neće biti u protokoolu, on je jedva izdržao i onoliko koliko je igrao. Zahid vuče neke probleme sa zadnjom ložom, tako da smo tu u problemu. Izuzetno važna utakmica, najvažnija po meni, posebno posle derbija gde su igrači ispražnjeni, međutim, oni su onom utakmicom protiv Zvezde kada smo ostali sa igračem manje koliko im je stalo do kluba, do navijača, tako da verujem da ćemo imati snage uz podršku publike, navijača, da ostvarimo naš cilj.

Trener Napretka, Vladimir Gaćinović, svestan je da njegov tim očekuje težak zadatak.

- Drago nam je da idemo lideru, ekipi koja je u ovom delu prvenstva pokazala najviše i mislim da se zasluženo nalazi na prvom mestu. Imaćemo izuzetno težak posao, međutim, znamo šta nam je činiti i ne idemo tamo spuštenog garda i sa belom zastavom. Pokušaćemo da nastavimo seriju dobrih igara. Po ko zna koji put govorim, čvrsto verujem u ove momke, bez obzira ko izađe na teren, a mislim da ćemo izaći u ponajboljem sastavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track