ČUDESNI SLOVENAC ODVEO ATLETIKO U ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA: Jan Oblak odbranio dva penala i izbacio Inter!
Foto: Irina R. Hipolito / Zuma Press / Profimedia

elitno takmičenje

ČUDESNI SLOVENAC ODVEO ATLETIKO U ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA: Jan Oblak odbranio dva penala i izbacio Inter!

Fudbal -

Fudbaleri Atletika plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona posle pobede nad Interom nakon izvođenja jedanesteraca - 3:2 (2:1, posle 120 minuta igre). Podsećamo, prvi meč Inter je dobio sa 1:0.

Fantastičan meč smo gledali u Madridu. Kapital koji je doneo Inter od jednog gola nije im bio dovoljan za prolaz dalje. A, delovalo je da će rutinski obezbediti četvrtfinale posle vodećeg gola Di Marka u 33. minutu.

Atletiko
foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Inter je dominirao u prvih pola sata i zasluženo poveo. Međutim, već u narednim napadu Atletiko se potpuno vratio u igru. Grizman je poravnao i potpuno okrenu meč na vodenicu "jorgandžija".

Produžetke domaćem timu doneo je Depaj golom u finišu utakmice, a Rikelme je u poslednjim sekundama nadoknade regularnog dela meča uspeo da promaši nemoguće.

U produžecima nije bilo nekih većih prilika, oba tima su igrala oprezno, pa smo dočekali penale. Tu je zablistao Jan Oblak! Slovenac je odbranio dva šuta rivala sa 11 metara, a treći pokušaj (Martineza) je otišao daleko iznad gola... Dovoljno za veliko slavlje u Madridu!

Dormund u četvrtinalu

Fudbaleri Dortmund plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš meču na svom terenu pobedili PSV sa 2:0.U prvom meču u Ajndhovenu rezultat je bio nerešen 1:1.

Borusija je stigla do prednosti već u trećem minutu. Džejdon Sančo je šutirao po zemlji sa 20 metara i pogodio donji levi ugao gola.

Dortmund
foto: Eibner-Pressefoto/Bahho Kara / imago sportfotodienst / Profimedia

PSV je imao veliku priliku za izjednačenje u 53. minutu. Dobro je šutirao Irving Lozano ali je pogodio stativu. PSV je mogao do pogodka i u 71. minutu ali je golman Borusije Kobel odbranio udarac Bakajoka.

Filkurg je poststigao drugi gol za Borusiju u 77. minutu, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Konačan rezultat postavio je Marko Rojs, nakon asistencije Filkruga, u petom minute sudisjske nadoknade vremena.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona zakazan je za 15. mart.

Evo kako su izgledali tokovi večerašnjih mečeva:

Atletiko - Inter 3:2 posle penala, 2:1 (0:1 prvi meč)

Dortmund - PSV 2:0 (1:1 prvi meč)

PENAL SERIJA

Lautaro promašuje! Atletiko je prošao u četvrtfinale!

3:2 - Korea postiže gol! Uz dosta sreće... Od prečku!

2:2 - Aćerbi sjajno izvodi penal.

2:1 - Rikelme ne greši! Atletiko ima prednost posle tri serije.

Klasen promašuje! Čudesna odbrana Jana Oblaka!

Saul promašuje! Zomer uzvraća istom merom!

Sančez promašuje! Oblak mu brani penal!

1:1 - Depaj uzvraća istom merom.

0:1 - Čalhanoglu sjajno pogađa.

Penali! Niko nije želeo da rizikuje u drugom produžetku.

115. minut - Inter je preuzeo inicijativu i imao nekoliko opasnih napada, međutim, nisu ušli u šansu.

111. minut - Oprezna igra na obe strane. Sve smo bliži penalima.

105. minut - Korea je iz dobre pozicije slabo šutira, pravo u golmana Zomera. To je sve u prvom produžetku.

Atletiko
foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Uh, veliki propust sudijskog tima! Tiram je udario rivala u lice, čudno da VAR nije reagovao na ovo...

96. minut - Zicer za Depaja! Koliko samo promašaja fudbalera Atletika...

95. minut - Dominira Atletiko. Inter je pao u igri i sada su poprilično defanzivni.

90+5 (Dortmund) - GOOOOL! Kraj nada PSV da može do produžetka. Sevnula je kontra domaćina koju je lako realizovao Rojs. Dortmund je novi učenik četvrtfinala Lige šampiona.

Produžetci u Madridu!

90+3. minut (Madrid) - AUUUUUUUU! Šta je promašio Rikelme u poslednjem sekundama meča. Zicer... Sam je bio ispred golmana, neverovatan promašaj!

87. minut (Madrid) - GOOOL! Depaj sada ne greši, posle magične asistencije Kokea! Pogađa i potpuno zasluženo izjednačuje! Atletiko je bio mnogo bolji u poslednjih 15-tak minuta.

85. minut (Madrid) - Stativa! Mnogo sreće za Inter. Depaj je pogodio okvir gola italijanskog tima.

81. minut (Madrid) - Velika šansa za Depaja! U poslednjem momentu ga je Darmian izblokirao.

78. minut (Dortmund) - VAR! Poništen gol Borusije zbog ofsajda. Domaći su već uveliko proslavili 2:0, ali... Video sudije su rekle - minimalan ofsajd.

Dortmund, PSV
foto: osnapix / Hirnschal / imago sportfotodienst / Profimedia

75. minut (Madrid) - Atletiko kreće na sve ili ništa, ali to je otvorilo veliki prostor gostima. Tiram je promašio "1 na 1" sa Oblakom...

70. minut (Dortmund) - Šansa za PSV! De Jong je pokušao udarcem glavom, ali je poslao loptu malo iznad prečke.

60. minut - Malo je pao tempo na oba meča. Inter i Dortmund imaju rezulate koji ih vode u četvrtfinale. Italijani su polako počeli da "kradu" vreme.

Dortmund, PSV
foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

52. minut (Madrid) - I dalje visok ritam utakmice. Brzo lopta ide s jedne na drugu stranu terena. Otvoreno igraju oba tima.

46. minut - Počela su druga poluvremena.

Kraj prvih poluvremena. Atomski fudbal u Madridu! Zaista je bilo uživanje gledati Atletiko i Inter. U Dortmundu domaćin vodi i dominira.

35. minut (Madrid) - GOOOOOL! Grizman! Atletiko odmah izjednačuje! Au, šta je uradila odbrana Intera, Pavar je promašio loptu...

33. minut (Madrid) - GOOOOL! Vodi Inter! Fantastičan napad "neroazura" koji je krunisao Di Marko. Zakucao je loptu sa 10 metara u gol nemoćnog Oblaka.

25. minut (Madrid) - Inter je došao do svoje igre, pritisak Atletika je popustio, pa sada imamo više zanimljivih situacija ispred gola Oblaka. Sjajnih 25 minuta u Madridu.

Atletiko
foto: Senis / Cebolla / Newscom / Profimedia

20. minut (Dortmund) - Totalna dominacija Borusije. Ređaju se napadi pred golom gostiju, koji za sada imaju dosta sreće što gube samo 1:0.

14. minut (Madrid) - Damfris promašuje zicer! Inter je mogao da dođe do vođstva, ali je Oblak bio maestralan. Golmani za sada blistaju.

9. minut (Madrid) - Veliku priliku imao je domaći tim! Lino je šutira sa 8-9 metara, ali je Zomer maestralno intervenisao.

3. minut (Dortmund) - GOOOOL! Vodi Borusija! Sančo je maestralno šutirao sa 20-tak metara od gola i pogodio sam ugao.

1. minut - Počele su utakmice.

Težak posao čeka Inter na gostovanju Atletiku u Madridu, posebno što će nero-azuri u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona igrati bez dvojice vrlo važnih fudbalera.

Klub iz Milana zvanično je objavio da će u Madridu biti bez Brazilca Karlosa Augusta i Austrijanca srpskog porekla Marka Arnautovića.

Prošlogodišnji finalista Lige šampiona slavio u prvom meču s rezultatom 1:0, što znači da će igrati još jednu takmičarsku utakmicu protiv Atletika.

Atletiko
foto: rto Gardin/IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

Brazilski odbrambeni igrač i napadač austrijske reprezentacije doživeli su povrede mišića. Karlos Augusto bi na teren mogao da se vrati sledećeg vikenda u prvenstvenom okršaju Serije A, na domaćem terenu protiv Napolija. Marka Arnautovića čeka možda i mesec dana pauze, jer je njegova povreda teže prirode.

Atletiko iz Madrida predvođen trenerom Dijegom Simeoneom pokušaće da nadoknadi gol minusa i plasira se u četvrtfinale Lige šampiona. Neće to biti nimalo lak zadatak, ali u crveno-belom delu glavnog grada Španije veruju u čudo.

Španski mediji pišu da je Inter jedan od najtežih rivala s kojima se Atletiko sastaje ove sezone. Nero-azuri su na nivou Reala iz Madrida, doslovno piše Marka. Italijanski tim ove sezone odigrao je 18 utakmica u gostima, 13 rešio u svoju korist i upisao pet remija.

Skor od 80 odsto pobeda ove sezone, a takav niz imaju još samo Liverpul, Arsenal i Leverkuzen. UEFA je svesna važnosti ovog duela, pa je deljenje pravde poverila Poljaku Šimonu Marčinjaku.

Borusija iz Dortmunda ima meč loptu na svom stadionu protiv PSV Ajndhovena, posle prve utakmice odigrane u Holandiji koja je završena s rezultatom 1:1.

Borusija Dortmund
foto: Ryan Sleiman/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Milioneri" su oslabljeni za neigranje startnog štopera Nika Šlotenbrega zbog žutih kartona, a njega će zameniti veteran Mats Humels, koji će tako činiti odbrambeni tandem s Niklasom Zuleom.

U nemačkom timu najviše očekuju od fudbalera iz veznog reda Zabicera i Džana, od kojih kreću akcije, dok bi za golove trebalo da budu zaduženi Malen, Brand, Sančo i najistureniji Filkrug.

PSV Ajndhoven s trenerom Peterom Bošom dolazi u Dortmund bez bele zastave i samo sa jednim ciljem - da aktivni rezultat iskoristi za pobedu i prvorazredno iznenađenje. Utakmicu će voditi sudijska trojka iz Italije, a na centru će biti iskusni Danijele Orsato.

Dodaćemo - u četvrtfinale već su se plasirali Bajern, PSŽ, Mančester siti i Real, Arsenal i Barselona.

Kurir sport

Bonus video:

00:20

Delije na 172. večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track