PLJUNULI NA PARTIZAN I SRPSKO GOSTOPRIMSTVO: Laž je da osnivamo klub navijača crno-belih! Izmanipulisani smo, tvrde Hrvati
Foto: www.partizan.rs

OGLASILI SE RIJEČANI

PLJUNULI NA PARTIZAN I SRPSKO GOSTOPRIMSTVO: Laž je da osnivamo klub navijača crno-belih! Izmanipulisani smo, tvrde Hrvati

Fudbal -

FK Partizan pre nekoliko dana ponosno je na zvaničnom sajtu objavio vest da će u Rijeci u Hrvatskoj biti osnovan klub navijača crno-belih.

Dragan Trailović, Aldo Stipanov, NK Rijeka, Rijeka
foto: www.partizan.rs

Međutim, samo nekoliko dana posle te informacije stiže snažan demanti iz Rijeke. U razgovoru za "Novi list" Aldo Stipanov (65), čovek koji posetio FK Partizan, tvrdi da je izmanipulisan! Upravo je on trebalo da bude jedan od osnivača kluba navijača Partizana u Rijeci.

Aldo Stipanov tvrdi da su ih ljudi iz FK Partizan na prevaru fotografisali i da je cela priča jedna velika izmišljotina.

– Tačno je da smo bili na utakmici u Beogradu. S obzirom da su naše karijere ostvarivane osamdesetih godina prošlog veka, jasno je da imamo veze, pa tako i prijateljske, s ljudima iz tih vremena - rekao je Aldo Stipanov za "Novi list".

Inicijator okupljanja i ideje o osnivanju kluba navijača FK Partizan u Rijeci bio je Refik Kozić, nekadašnji fudbaler crno-belih, koji često boravi u Istri.

- On nam je i osigurao ulaznice. Sve bi se s time i završilo da nas nisu u petak, dan pre utakmice pozvali u sedište kluba gde smo se sastali i fotografisali za naše lične albume. Nemalo smo se i krajnje neugodno iznenadili kad su oni tu fotografiju objavili. Doslovno smo se šokirali kad smo videli prateći tekst prema kojem mi kao osnivamo kub navijača Partizana u Rijeci!

Dragan Trailović, Aldo Stipanov, NK Rijeka, Rijeka
foto: www.partizan.rs

Aldo Stipanov tvrdi da im tako nešto nije bilo ni na pameti.

- Totalna je to izmišljotina i neistina, nije nam na kraj pameti bilo šta takvo da preduzimamo, a potpuno je netačna i Kozićeva izjava kako smo mi u Beograd putovali “da finiširamo dogovor o osnivanju kluba navijača”.

Aldo Stipanov tvrdi da će se uvek zalagati za izgradnju mostova putem sporta, veze i prijateljstva s časnim ljudima, ali da im ne pada na pamet bilo kakva politizacija sporta. Ova vest izazvala je eksploziju u Hrvatskoj, gde ne gledaju blagonaklono na bilo kakve projekte iz Srbije i od Srba.

– Jedno je sigurno, prijateljsko beogradsko druženje ostavilo mi je loš ukus u ustima zbog potpuno krivih razloga te me beogradski stadioni sigurno više nikad neće videti - zaključio je Aldo Stipanov.

Dragan Trailović, Aldo Stipanov, NK Rijeka, Rijeka
foto: www.partizan.rs

Da podsetimo, ljude iz Rijeke u prostorijama FK Partizan primio je Borislav Krkelić, kum Refika Kozića. Na sajtu FK Partizan je navedeno da će članovi veteranske sekcije kluba malog fudbala Ribnica iz Rijeke, Milan Rimac i Aldo Stipanov, biti osnivači kluba navijača Partizana u Istri.

Delegaciju Riječana sačinjavali su još Stefano Stipanov, Slobodan i Boban Mizdak, a njih su ugostili član UO Dragan Trailović, Maja Krstajić i legende kluba Rade Zapad, Vlado Čapljić, Miodrag Živaljević i Predrag Tomić. Sportski direktor Partizana Ivica Kralj uručio im je tom prilikom i poklone.

Kurir sport/Novi list

00:20

Grobari na 172. večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track