SUDIJSKI EKSPERT O MEČU PARTIZAN - NAPREDAK: Nije bio penal! Radaković je sudio VRLO DOBRO i izneo je pritisak s kojim je suočen
Foto: Starsport

njegov stav

SUDIJSKI EKSPERT O MEČU PARTIZAN - NAPREDAK: Nije bio penal! Radaković je sudio VRLO DOBRO i izneo je pritisak s kojim je suočen

Fudbal -

Zdravko Jokić, sudijski ekspret izneo je na TV Arena sport analizu suđenja na meču Partizan - Napredak.

Za početak gol gostiju i pitanje da li je bio prekršaj pre pogotka?

- Kada pogledamo snimak u prenosu i sada, ne možemo da tvrdimo šta se desilo. Ne vidi se od igrača Partizana koji je okrenut leđima. Da li igrač Napretka zakačio igrača Partizana ili ne... Ne postoji jasan snimak na kome to možemo da vidimo.

Sporna situacija - da li je bio penal za Partizan ili ne?

- Nije kažnjiv taj kontakt. Da je odbrambeni igrač možda bi to bilo drugačije, ali ovako nije. Golman je odigrao loptu i cela priča je tu završena.

Zdravko Jokić
foto: Printskrin/Jutjub

Drugi sporni momenat, crno-beli traže penal zbog igranja rukom fudbalera Napretka:

- Ne ide ruka prema lopti, već lopta dolazi prema ruci, koja je u prirodnom položaju. Nije sve to napravilo "telo većim", pa je i ovo bila ispravna odluka sudije.

Generalna ocena suđenja Radakovića:

- Sudio je vrlo dobro, pokazao da može da podnese pritisak. Pokazao je osećaj za igru, vrlo dobro suđenje jednog mladog sudije koji je pokazao da Sudijska komisija može da se osloni na njega u budućnosti.

Kurir sport / TV Arena sport

Bonus video:

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track