KRAJ ZLATNE ERE: Štrajh odlazi iz Frajburga posle više od 12 godina
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

BUNDESLIGA

KRAJ ZLATNE ERE: Štrajh odlazi iz Frajburga posle više od 12 godina

Fudbal -

Trener fudbalera Frajburga Kristijan Štrajh napustiće na kraju sezone taj klub posle više od 12 godine, saopštio je danas taj bundesligaš.Štrajh, koji je na klupi Frajburga od januara 2012, odlučio je da ne produži ugovor.

"Dugo sam razmišljao i vodio mnogo diskusija, ali verujem da je pravo vreme da ustupim mesto novoj energiji, novim ljudima i novim mogućnostima", rekao je 58-godišnji Štrajh u videu objavljenom na sajtu kluba.

Pod njegovim vođstvom, Frajburg je doživeo najprosperitetniji period u svojoj istoriji. U sezoni 2022/23, on je prvi put u istoriji odveo klub u osminu finala Lige Evropa, a 2022. je bio i nadomak trofeja ali je Frajburg na penale poražen u finalu Kupa Nemačke od Lajpciga.

Štrajh je dobijao ponude nekoliko nemačkih klubova sa većim budžetima, ali uvek birao da ostane u Frajburgu.

On je postao zvezda u Frajburgu, ali je bio cenjen i šire zbog svojih stavova pošto je pozvao Nemce da se suprotstave usponu krajnje desničarske stranke Alternative za Nemačku (AfD).

"Ako sada ne ustanete, to je zato što ništa niste naučili. Mislim da je veoma važno suprotstaviti se gluposti i desničarskom ekstemizmu u svim njegovim oblicima", rekao je Štrajh.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track