VELIKO IME BARSELONE ODUŠEVLJEN ONIM ŠTO SRBIJA IMA U FUDBALU: Mitrović, Tadić, Vlahović i Jović su kvalitetni igrači!
Foto: Waleed Zein / AFP / Profimedia

i dalje uživa

VELIKO IME BARSELONE ODUŠEVLJEN ONIM ŠTO SRBIJA IMA U FUDBALU: Mitrović, Tadić, Vlahović i Jović su kvalitetni igrači!

Fudbal -

Andres Inijesta je sinonim za uspešnu eru Barselone, zajedno sa Leom Mesijem i Ćavijem. Iako imao 40 godina i dalje tera loptu.

Andres Inijesta
foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Andres Inijesta posle nekoliko godina provedenih u Japanu sa velikim uspehom igra fudbal u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nekadašnji reprezentativac Španije odigrao je više od 1.000 utakmica u karijeri.

Tokom leta u Nemačkoj će biti igrano Evropsko prvenstvo. Andres Inijesta zna ko je u krugu pretendenata na titulu.

- Moj favorit je uvek Španija. Imaće veoma mlad i obnovljen tim i polažem velike nade u njih. Takođe mislim da će Francuska ili Engleska biti pri samom vrhu - rekao je Andres Inijesta za portal Nogomania.

Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Ako je suditi po svemu izrečenom, Andres Inijesta odlično poznaje fudbalsku reprezentaciju Srbije.

- Što se tiče srpskih igrača, izdvojio bih napadače Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića, Dušana Vlahovića ili Luku Jovića. Srbija je uvek imala dobre igrače.

Radomir Antić
foto: EPA

Tokom karijere u Barseloni je imao čast da sarađuje da Radomirom Antićem, legendarnim srpskim trenerom, jedinim koji je u istoriji španskog fudbala vodio tri najveća kluba u toj zemlji.

- Radomir mi je bio trener tokom moje prve sezone u prvom timu Barselone, kada sam nastupao i za rezervni tim. Bio sam veoma mlad i učio sam mnogo. Uvek ću ga imati u lepom sećanju - zaključio je Andres Inijesta.

Valja pomenuti da je Andres Inijesta kao dečak boravio u Srbiji. Kao kadet Barselone 1998. godine igrao je u Beogradu na turniru "Milicionar 1998", protiv Crvene zvezde, Partizana, Milana, Benfike i Olimpijakosa.

Kurir sport/Nogomania

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track