VELIKI SKANDAL POTRESA AZURE: Fudbaler Intera IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE zbog rasističkog ispada!
Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

bura

VELIKI SKANDAL POTRESA AZURE: Fudbaler Intera IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE zbog rasističkog ispada!

Fudbal -

Fudbaler Intera Frančesko Aćerbi je odstranjen iz reprezentacije Italije zbog skandaloznog ispada koji je napravio na utakmici protiv Napolija.

Štoper Intera je tokom derbija koji je odigran proteklog vikenda na rasnoj osnovi uvredio protivničkog fudbalera Žuana Žesusa, pa je selektor Lućano Spaleti odlučio da ga skloni iz reprezentacije. Njega će u nacionalom timu zameniti Đanluka Manćini.

Nakon incidenta Aćerbi je uputio izvinjenje Žesusu.

"Aćerbi, koji je dobar lik, rekao je neke stvari koje nisu lepe. Malo je preterao, ali se izvinio posle utakmice, shvatio je grešku. To su stvari koje se dešavaju na terenu i trebalo bi tu i da ostanu", rekao je Žesus nakon incidenta.

Ipak, Spaleti i FS Italije nisu imali toliko razumevanja. Rasizam u sportu je veliki problem u celom svetu, a posebno je prisutan u Italiji. Poslednjih godina neretko smo svedočili brojnim skandaloznim scenama gde su tamnopute igrače vređali navijači, ali i protivnički fudbaleri. Iz reprezentacije su ovim gestom poslali jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerisati.

Razočarani Aćerbi tvrdi da je nevin i da nije zaslužio da bude izbačen iz reprezentacije.

"Miran sam, znam da sam nevin jer nikada nisam reako ništa rasističko. Profesionalac sam već 20 godina, dobro znam šta govorim. Rasistima i rasizmu poručujem da idu u k**ac i najviše mi je žao u ovoj situaciji što neću igrati za reprezentaciju. Žezus je očito nešto pogrešno shvatio. Na terenu svašta govorimo jedni drugima tokom meča, to je fudbal. Ali kada se meč završi, pružimo ruku i sve bude kao pre", rekao je razočarani Aćerbi.

Kurir sport/J.M.

00:29

VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track