OVO SU NAJVREDNIJI FUDBALERI SUPERLIGE: Sedmorica su iz Crvene zvezde, a trojica iz Partizana! Koliko je među njima Srba?!
Foto: Nenad Kostić

statistika

OVO SU NAJVREDNIJI FUDBALERI SUPERLIGE: Sedmorica su iz Crvene zvezde, a trojica iz Partizana! Koliko je među njima Srba?!

Fudbal -

Međunarodni centar za sportske studije CIES bavio se procenom vrednosti fudbalera iz 66 liga širom sveta, među njima i u Superlige Srbije.

Osman Bukari
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kao što je bilo i očekivano najbolji i najskuplji fudbaleri fudbalskog prvenstva Srbije igraju u Crvenoj zvezdi i Partizanu. Zanimljivo, nijedan igrač iz Superlige ne prelazi brojku od 10.000.000 evra.

Prema onome što je CIES objavio fudbaler sa najvećom vrednošću u Srbiji jeste krilni napadač Crvene zvezde Osman Bukari. Reprezentativac Gane posle odličnih igara u Ligi šampiona procenjen je na 9.000.000 evra.

Žan Filip Kraso, Hvang
foto: Starsport, Andrija Sokovic/Starsport.rs

Drugo i treće mesto drže dvojica fudbalera Crvene zvezde. Reprezentativac Obale Slonovače i prvak Afrike Žan Filip Kraso (6.700.000) i zvezda Južne Koreje In Bom Hvan (5,900.000).

Na četvrtom mestu je najskuplji fudbaler Partizana, još jedan Južnokorejanac, Jung Jun Goh. Njegova vrednost procenjena je na 5.500.000 evra.

Goh
foto: www.partizan.rs

Na petom mestu je Zvezdin Vladimir Lučić (4.800.000), koji je trenutno povređen, dok je šesti najbolji strelac Superlige Brazilac Mateus Saldanja (4.000.000).

Potom sledi novi trio sa Marakane. Reprezentativac Novog Zelanda Marko Stamenić (3.900.000), napadač iz Senegala Šerif Endijaj (3.600.000) i Nigerijac Piter Olajinka (3.600.000).

Marko Stamenić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Među odabranima, na desetom mestu je defanzivac Partizana Svetozar Marković sa (3.200.000).

Ono što treba da brine sve poklonike fudbala u Srbiji, jeste da od desetorice najboljih, čak osmorica su stranci. Najvredniji srpski fudbaler koji igra u Superligi je Vladimir Lučić iz Crvene zvezde, a pored njega na odabranu listu ušao je i Svetozar Marković, defanzivac Partizana.

Sa druge strane, uprave dva najveća kluba u Srbiji može da raduje činjenica da dovode kvalitetne fudbalere koji u Superligi sebi podižu vrednost, samim tim omogućavaju Crvenoj zvezdi i Partizanu dobru zaradu u slučaju prodaje. Sve to ostavlja prostora za dalje investicije i još bolji skauting.

Kurir sport

00:20

Delije na 172. večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track