ZBOG SILOVANJA MLADE ALBANKE LEGENDARNI FUDBALER IDE U ZATVOR! Brazilci napravili PRESEDAN, DEVET GODINA će provesti iza rešetaka!
Foto: Profimedia

šok

ZBOG SILOVANJA MLADE ALBANKE LEGENDARNI FUDBALER IDE U ZATVOR! Brazilci napravili PRESEDAN, DEVET GODINA će provesti iza rešetaka!

Fudbal -

Brazilski sud napravio je presedan, pošto je proslavljenog fudbalera Robinja osudio na devet godina zatvora za delo koje je napravio u Italiji.

Robinjo je tako postao prvi čovek u istoriji Brazila koji će ići na robiju zbog kazne koja mu je izrečena u drugoj državi.

Bivši reprezentativac Brazila je pre dve godine pravosnažno osuđen u Italiji na devet godina zatvora zbog silovanja.

Italijanski sud tada je potvrdio ogromnu ogromnu zatvorsku kaznu za nekadašnju zvezdu zbog silovanja 23-godišnje Albanke koje se desilo u noćnom klubu u Milanu 2013. godine.

Pre izricanja presude, fudbaler je pobegao u Brazil kako bi izbegao kaznu, jer dve države nemaju ugovor o izručenju. Nije bio dostupan vlastima u Italiji, pa je uživao u slobodi.

Međutim, nakon zahteva koji je uputila Italija da fudbaler služi svoju kaznu u domovini, napravljen je presedan. Viši sud pravde u Brazilu u sredu je doneo odluku da Robinjo odsluži kaznu u Brazilu.

Od 11 sudija čak devetorica glasala su za ovu odluku, a kao objašnjenje naveli su to da ne žele da dođe do diplomatskog skandala između dve države.

Robinjov advokat Hose Eduardo Alkmin najavio je žalbu Vrhovnom sudu Brazila i naglasio da će zahtevati da se suđenje poništi jer smatra da je ovom odlukom povređen suverenitet Brazila.

Kurir sport/J.M.

00:00

Vinisijus Žunior promašaj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track