RODITELJI SU MI SRBI, ALI JA ŽELIM DA IGRAM ZA VAS! Zablistao u komšiluku, pa poručio: Osećam se kao Mađar, hoću vaš pasoš što pre
Foto: Printscreen / Youtube / Magyar Labdarúgó Szövetség

izabrao

RODITELJI SU MI SRBI, ALI JA ŽELIM DA IGRAM ZA VAS! Zablistao u komšiluku, pa poručio: Osećam se kao Mađar, hoću vaš pasoš što pre

Fudbal -

Nakon što je Dejan Kerkez rešio da igra za Mađarsku, sada još jedan Srbin želi da se oproba u dresu ove reprezentacije! U pitanju je Ognjen Radošević, 20-godišnji ofanzivni vezista za koga sasvim sigurno ne znate.

Ovaj mladi kreativac je praktično kao dete otišao u susednu zemlju i sada je javno u jednom intervjuu istakao da želi da nastupa za nacionalni tim Mađarske!

“Akademiji kluba sam se pridružio 2017. godine, tamo sam naučio mađarski, pre toga uopšte nisam govorio jezik. Prvo sam naučio termine koji se koriste u fudbalu. Učim od 16 godine, tadašnji saigrači su mi mnogo pomogli u komunikaciji, a posle godinu dana već sam mogao tečno da govorim”, rekao je Radošević za mađarske medije.

Vezista rođen 2003. godine je debi u seniorskom fudbalu imao tek nedavno, u prvom prolećnom delu mađarskog prvenstva, ali je od tada igrao na svakom meču za nekadašnjeg velikana evropskog fudbala.

"Moji roditelji su Srbi i ne pričaju mađarski, a ja trenutno nemam mađarsko državljanstvo. Svakako je da bih hteo da ga dobijem što pre", počeo je on, a onda objasnio zašto bi mu Mađarska bila prvi izbor za nacionalni tim.

"Pošto sam ovde došao kao jako mlad izabrao bi Mađarsku na reprezentativnom nivo. Ako dobijem državljanstvo mogu da računaju na mene. Obukao bih dres Mađarske, jer se osećam kao Mađar! Radim već neko vreme na državljanstvu i nadam se da će sve ispasti kako treba", naglasio je on.

Nikako ne bi bio prvi koji je kao Srbin zaigrao za Mađarsku, a novinare je zanimalo da li i on može da očekuje uspešnu karijeru kao Miloš Kerkez. Takođe Srbin koji igra za Mađare, a trenutno nastupa u Premijer ligi.

"To je ono u šta verujem i zašto vredno radim, nadam se da ću uspeti. Mislim da moj napredak ide dobrom brzinom. Nisam mogao da zamislim ništa bolje i sada sam zadovoljan i srećan u Ujpeštu", završio je on.

Kurir sport / Mondo / Csakfoci.hu

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track