DOLAZIMO U SRBIJU, U NAŠU BRATSKU ZEMLJU: Kakve reči trenera Zenita pred dolazak u Beograd? Raj za uši svakog zvezdaša!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ISKRENO I OD SRCA

DOLAZIMO U SRBIJU, U NAŠU BRATSKU ZEMLJU: Kakve reči trenera Zenita pred dolazak u Beograd? Raj za uši svakog zvezdaša!

Fudbal -

Fudbaleri prvaka Rusije Zenita sa velikim nestrpljenjem očekuju utakmicu protiv Crvene zvezde, sutra od 19.00 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Sergej Semak
foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Ulaz na utakmicu je besplatan, a domaćin na tribinama po lepo vremenu očekuje veliki broj gledalaca. Sergej Semak, trener kluba iz Sankt Peterburga, rekao je da njega i fudbalere Zenita "čeka zanimljivo putovanje u bratsku zemlju".

Rusi odlično znaju da je Crvena zvezda ove sezone igrala Ligu šampiona i imponuje im što će se izmeriti sa ekipom koja je bila među 32 najbolje ekipe u Evropi.

- Što se tiče utakmica tokom pauze, ovo je odlična prilika za one fudbalere koji nemaju dovoljno mečeva u prvenstvu i Kupu Rusije, da se sada dokažu i pokažu, kako bi konkurisali za mesto u startnoj postavi. Plus, svaka međunarodna utakmica je veoma važna ne samo za nas, već i za našu zemlju, naše klubove. Drago mi je što imamo priliku da posetimo Beograd i igramo sa veoma dobrim timom - rekao je Sergej Semak.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zenit će biti oslabljen za neigranje reprezentativaca Rusije Andreja Mostovoja i Ivana Sergejeva, kao i Matea Kasijere koji je u Kolumbiji. Sergejev i Kasijera su dva centralna napadača.

- Hajde da vidimo kako ću da ih zamenim. Mislim da to neće podrazumevati promene u formaciji. Verujem u one fudbalere koji će dobiti šansu u Beogradu. I na osnovu toga ćemo izabrati taktiku po kojoj ćemo igrati. Što se tiče opcija i zamena, imamo ih dovoljno. Tu su Izidor, Mantuan, Jerohin... Svi oni mogu da igraju.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Novinare u Rusiji interesovalo je šta Zenit očekuje od utakmice sa Crvenom zvezdom.

- Mislim da postoji bratstvo između nas. Ovo nije fudbalsko bratstvo, već internacionalno bratstvo. Mislim da nisu samo reči da su Srbi i Rusi braća. To se ogleda u svemu. U našem odnosu jednih prema drugima, prema našim zemljama, prema našim igračima. I u tom pogledu, fudbal nije izuzetak. Naravno, drago nam je da posetimo naš bratski narod i drago nam je što imamo priliku da igramo sa liderom srpskog fudbala. Biće to veoma zanimljivo putovanje u našu bratsku zemlju - zaključio je Sergej Semak.

Kurir sport/FC Zenit

00:20

Delije na 172. večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track