SRBIJA POMOGLA DA SE DIGNE CENA PAVLOVIĆU: Evo kako je i na čemu milionski profitirao fudbaler Bajerna
Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

omastio se

SRBIJA POMOGLA DA SE DIGNE CENA PAVLOVIĆU: Evo kako je i na čemu milionski profitirao fudbaler Bajerna

Fudbal -

Tržišna vrednost Aleksandra Pavlovića, fudbalera Bajerna, porasla je neverovatnom brzinom u proteklih mesec dana.

Aleksandar Pavlović
foto: Markus Fischer / imago sportfotodienst / Profimedia

Odlične partije u dresu Bajerna, u Bundesligi i Ligi šampiona, podigle su cenu Aleksandru Pavloviću (19). Kada se tome doda popularnost u javnosti, jer je bio centralna tema nedelju dana u Nemačkoj i Srbiji, jasno je gde je to sve otišlo.

Prema objavi portala Transfermarkt, Aleksandar Pavlović svoju cenu na evropskom tržištu podigao je za 12 puta. Naime, vrednost mladog Srbina rođenog u Nemačkoj, u decembru 2023. godine iznosila je svega 2.000.000 evra. Danas, 27. marta Aleksandar Pavlović je procenjen na 25.000.000 evra, sa jasnom tendencijom rasta do kraja sezone. Jasno, uticaj za to imale su sjajne igre u dresu Bajerna, ali i činjenica da ga dve reprezentacije žarko žele u svom dresu.

Aleksandar Pavlović
foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Zanimljivo, većini fudbalera Bajerna prema Transfermarktu opada vrednost na tržištu. Pored Aleksandra Pavlovića, vrednost je porasla i Jamalu Musijali, koji je procenjen na neverovatnih 110.000.000 evra. On je uz Harija Kejna koji je takođe procenjen na 110.000.000 evra, najskuplji fudbaler kluba iz Bavarske.

Iz ugla najvećih i najbogatijih klubova Evrope, Bajern ima gubitak tržišne vrednosti od 47 miliona evra, pošto vrede 929.450.000 evra. U međunarodnom poređenju, tim iz Minhena je i dalje među prvih pet, ali sa trenutnim minusom i dalje moraju da sanjaju o vrednosti koje prelaze milijardu evra, a na toliko su procenjeni najveći konkurenti Mančester siti, Arsenal, Real Madrid i Pari Sen Žermen.

Jozua Kimih
foto: Eibner-Pressefoto/Florian Wiegan / imago sportfotodienst / Profimedia

Pojedinačno, Jozua Kimih, koji će zbog Aleksandra Pavlovića na leto morati da napusti Minhen, najveći je gubitnik među fudbalerima Bajerna. Njegova vrednost opada više nego ikada ranije, za neverovatnih 15 miliona. Ona danas iznosi 60.000.000, a pre mesec dana iznosila je 75.000.000 evra.

Cena je opala i sledećim fudbalerima i to za 10 miliona evra - Leroju Saneu, Alfonsu Dejvisu, Dajotu Upamekanu, Leonu Gorecki, Matisu Telu.

Kurir sport

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track