LEGENDARNI ITALIJAN, PREDATOR NA TERENU I VAN NJEGA! Golmani su ga se PLAŠILI, žene OBOŽAVALE, a fotka sa Mihom postala je KULTNA!
Foto: NICO CASAMASSIMA / AFP / Profimedia

U SUSRET EURO - 90 DANA 90 VELIKANA

LEGENDARNI ITALIJAN, PREDATOR NA TERENU I VAN NJEGA! Golmani su ga se PLAŠILI, žene OBOŽAVALE, a fotka sa Mihom postala je KULTNA!

Fudbal -

Donosimo vam 90 priča o velikanima evropskog fudbala! U susret EURO do koga su ostala još tri meseca kucamo na vrata fudbalera koji su obeležili istoriju fudbala na Starom kontinentu.

Italijan Kristijan-Bobo Vijeri je bio jedan od najboljih napadača svog vremena – 90-ih godina prošlog veka je žario i palio Apeninima, od Torina, Pize, Ravene i Venecije, preko Atalante i Juventusa, do Lacija i Intera, gde je dostigao vrhunac.

Nije se zaustavio, igrao je dalje za Milan, Sampdoriju, Fiorentinu, pa ponovo Atalantu, gde je napokon završio karijeru.

Ukupno je u karijeri postigao 236 golova, na skoro 500 utakmica.

Bio je vezan za Italiju, ali imao je i dva izleta – prvi, u najboljim godinama, kada je sezonu 1997/98 odigrao u madridskom Atletiku, i drugu, kasnije, 2006. u Monaku, ali je uveliko bio prošao zenit.

Bio je jedan od najboljih gol igrača na svetu zbog čega je i dobio nadimak "doktor gol". Ipak i pored svog vrhunskog kvaliteta mnogo više pažnje je privlačio njegov život van terena. Žene, žurke, klubovi su mu bili opsesija i često je na njih više obraćao pažnju nego na fudbal zbog čega i nije postigao ono što se očekivalo. Puno je zanimljivih anegdota, a jedna od najčuvenijih je sa Antonijom Kasanom kada se ispostavili da su spavali sa istom devojkom.

Antonio Kasano, Kristijan Vijeri
foto: VINCENZO PINTO / AFP / Profimedia

Sve se desilo dok je Kasano igrao u Romi...

- Kad je Kasano bio u Romi, pričao mi je o svojim avanturama u trening kampu "Trigorija". Tamo je noću vodio devojke i puštao bi ih da uđu na sporedni ulaz pošto je uspeo da dođe do ključeva. Postali smo dobri prijatelji i često smo razgovarali. Slušao sam ga, ali mu nisam ništa govorio. Jednog dana mi je pričao o devojci s kojom je bio noć pre. Bio je zaluđen - počeo je priču Vijeri, pa u dahu nastavio:

- Rekao mi je 'Bobo, ova nije kao druge, vidi se da je dobra, bila je stidljiva...' Naterao sam da mi ispriča još detalja i posle nekog vremena mi je rekao njeno ime i prezime. Razmislo sam na trenutak i prasnuo u smeh.

Kristijan Vijeri
foto: Profimedia

Nekadašnji napadač reprezentacije Italije potom je sve objasnio:

- Bio je uveren da je devica, a ja sam s njom spavao pet, šest godina pre toga - zaključio je Bobo Vijeri.

Izdao je i svoju autobiografiju koja više liči na erotske priče i rijaliti nego na život profesionalnog fudbalera. Voleo je noćni život, a u vreme dok je igrao u Interu bio je veliki prijatelj sa "Zubom Ronaldom" sa kojim je pronašao zajednički jezik kada su i pitanju žurke.

Kristijan Vijeri
foto: EPA/MATTEO BAZZI

- Uh, Ronaldo i ja smo u to vreme bili "kraljevi noći". Stalno smo bili napolju i popilo se stvarno svašta i puno. Njemu je bilo lakše. Bio je tada najbolji svetski fudbaler i nije morao da trenira kao i svi mi ostali. Zapravo, jako je malo trenirao. Sledeće večeri bi mi svirao iz automobila pred mojom kućom u ponoć sve dok ne bih pristao da izađemo ponovo - govorio je Bobo.

Delili su svlačionicu tri godine tako da može samo da se pretpostavi koliko je alkohola proteklo u njihovim noćima.

Siniša Mihajlović, Adrijano, Kristijan Vijeri, Dejan Stanković, Loki
foto: Dado Đilas

Iako je živeo onako kako je hteo kao "iz topa" je odgovorio na stvar za kojom žali.

- Znao sam da ćemo osvojiti Mundijal, bili smo prejaki, to je moj tim, moja generacija, trebalo je da budem tamo - rekao je Vijeri sećajući se Svetskog prvenstva 2006. godine.

Pored svih stvari koje se ga pratile na fudbalskom terenu i van njega nema sumnje da je Kristijan Vijeri igrač koji zaslužuje jednu ovakvu priču, jer je njegovo znanje i snalažljivost koju je posedovao bila zaista retka u svetu fudbala.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track